lv
FlWnOpIRA4pCRw8VZhXtwiS8eBjcsyxSSt5lrRYq
1884493

Prezidenta komanda: brīvu vietu vairs nav?

Prezidenta komanda: brīvu vietu vairs nav?

Rinkēvičam ātri izdevās gandrīz pilnībā nokomplektēt savu biroju.

Jaunievēlētāis prezidents Edgars Rinkēvičs uzsāks savu valsts galvas misiju 8. jūlijā - uzreiz pēc tam, kad Saeimā dos svinīgo solījumu.

Līdz 7. jūlijam E. Rinkēvičs turpina pildīt Ārlietu ministra pienākumus, bet vienlaicīgi jau mēģina nokomplektēt topošo prezidenta biroju. Jau visas vakances gandrīz aizņemtas. Brīnumi parasti šeit nenotiek un jaunievēlētāis prezidents “meklē” un “atrod” vajadzīgos darbiniekus savā līdzšinēja darba vietā – Ārlietu ministrijā. Par LR Prezidenta biroja vadītāju piekrita kļūt ĀM parlamentārā sekretāre Gunda Reire (Saeimas deputāta Jāņa Reira sieva). Par padomnieku ārlietās būs Edvīns Severs, kas tagad vada Ārlietu ministra biroju. Par komunikāciju ar masu medijiem Prezidenta birojā atbildēs Mārtiņš Drēģeris – viņš jau ilgāku laiku ir Rinkēviča preses sekretārs.

Šodien kļuva zināms, ka nākamais prezidents ir izvēlējies arī padomnieci likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos. Šos pienākumus uzņemsies Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce. Līce pārstāv Latvijas intereses starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās kopš 2012.gada 14.maija! Ministru kabineta 2019.gada 14.maija rīkojums nosaka, ka atkārtotais pilnvarojums Līcei pārstāvēt Latvijas intereses starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās beidzas 13.maijā, savukārt šā gada 9.maijā viņas pilnvaras pagarinātas līdz 2027.gada 13.maijam.

Kariņam demisija nedraud. Pagaidām...

Opozīcijas “spēles” valdošie politiķi neuztver nopietni.

Kā jau tika ziņots, deputāti no divām opozīcijas frakcijām – “Latvija pirmajā vietā” un “Stabilitātei!” iesniedza Saeimā lēmuma projektu “Par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam”. Ta...

Koalīcijas politiķi sola neatbalstīt opozīcijas pieprasīto Kariņa demisiju

Koalīcijas politiķi sola neatbalstīt opozīcijas pieprasīto Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) atbrīvošanu no amata un līdz ar to visas valdības demisiju.

Ceturtdien plkst.15 paredzēta Saeimas ārkārtas sēde, kurā vērtēs opozīcijas partiju "Latvija...

Vēl ir pieejamas biļetes uz dažiem Dziesmu un deju svētku koncertiem

Vēl ir pieejamas biļetes uz dažiem Dziesmu un deju svētku koncertiem, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Pirmdien plkst.10 publiskajā tirdzniecībā nonāca iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz XXVII Vispārējo la...



Komentāri