lv
W2bhsNQKXZtzIWMqcwdH0sJzN6OlVbBrRE90pCGK
1884273

Viens no jaunajiem elektrovilcieniem ieslīdējis bremzēšanas valnī (+VIDEO)

Viens no jaunajiem elektrovilcieniem ieslīdējis bremzēšanas valnī (+VIDEO)

Viens no AS "Pasažieru vilciens" jaunajiem elektrovilcieniem testēšanas laikā cilvēciskas kļūdas dēļ ieslīdējis bremzēšanas valnī, pastāstīja "Pasažieru vilciena" pārstāve Sigita Zviedre.

Viņa uzsvēra, ka tā nav vilciena tehniskā kļūme, bet cilvēciskais faktors, jo vilciens nebija nostiprināts jeb tam nebija uzliktas bremžu kurpes.

Zviedre pauda, ka šobrīd ir pāragri spriest, vai vilcienam ir nodarīts kāds kaitējums. To izvērtēs inženieri, kuri Latvijā ieradīsies no Čehijas "Škoda Vagonka".

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim nogādāti desmit jaunie "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, un daļa no tiem tiek testēti.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem.

Paredzēts, ka ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Saulkrastu un Jelgavas virzienā.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro, tostarp 23 no pavisam 32 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,211 miljonu eiro apmērā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Saskaņa lūdz novākt plakātu ar uzrakstu: Krievu okupants - labākais mēslojums

Partija "Saskaņa" ir vērsusies pie Valsts policijas (VP) priekšnieka Armanda Ruka un kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) ar lūgumu izvērtēt, vai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) izvietotais ukraiņu mākslinieka plakāts, ar uzrakstu "русский оккупа...

Talantīgais autosportists Štolcermanis F-1 sapņa sasniegšanai varētu pārstāvēt citu valsti
Latvijas autosporta jaunais talants Tomass Štolcermanis pērn bija viens no tikai četriem pilotiem Pirmās formulas (F-1) titulētākās komandas "Ferrari" jauno talantu nometnē. Tālāko soļu speršanai trūkst atbalsta mehānisma, tādēļ ģimene neizslēdz sporti...
NBS virsnieks Slaidiņš: Krievijas propaganda netiek līdzi saviem meliem
Ukrainas Bruņotie spēki šobrīd meklē vājās vietas Krievijas Bruņoto spēku aizsardzībā, bet pretuzbrukumā vēl nav iesaistījuši galvenās rezerves. Tikmēr Krievijas propaganda netiek līdzi saviem meliem, intervijā Latvijas Radio pauda NBS komandieris Jāni...


Komentāri