lv
2WYzNjLclNVJ7oT1DjLTN91hNZ26IE5PB2Kt4bYL
1884272

Saskaņa lūdz novākt plakātu ar uzrakstu: Krievu okupants - labākais mēslojums

Saskaņa lūdz novākt plakātu ar uzrakstu: Krievu okupants - labākais mēslojums

Partija "Saskaņa" ir vērsusies pie Valsts policijas (VP) priekšnieka Armanda Ruka un kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) ar lūgumu izvērtēt, vai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) izvietotais ukraiņu mākslinieka plakāts, ar uzrakstu "русский оккупант - лучшее удобрение" (krievu okupants - labākais mēslojums), nav vērts uz nacionālā un etniskā naida kurināšanu.

Rīgas domes deputāts Konstantīns Čekušins (S) skaidro, ka arī Latvijā attiecībā uz daļu sabiedrības reizēm tiek izmantots apzīmējums "krievu okupanti". Partijas ieskatā, ar tādu plakātu var vēl vairāk šķelt sabiedrību un veicināt naidu un vardarbību, tādēļ "Saskaņa" aicina plakātu noņemt.

LNB noskaidroja, ka plakāts ir daļa no Ukrainas mākslinieku grupas "TIGOIS project" laikmetīgās tēlniecības un gleznu izstādes "Mēs uzvarēsim! Переможемо!".

Šis nav pirmais gadījums, kad "Saskaņas" deputāts Čekušins aicina cenzēt mākslas darbus. Viņš savulaik iebilda arī pret mākslinieka Kristiana Brektes sienas gleznojumu jeb murāli "Veltījums Džemmai Skulmei" uz Rīgas 40. vidusskolas ēkas sienas.

Tāpat ziņots, ka pērn pēc Daugavpils pašvaldības spiediena Marka Rotko mākslas centrs izņēma no ekspozīcijas trīs pirms mēneša atklātas igauņu keramiķa Sandera Raudsepa personālizstādes "Nāvīga vēlme nonākt pēcnāvē" darbus. Mākslinieks ciklā "Tavs alternatīvais Jēzus" dažādos veidos interpretēja krustu.

Talantīgais autosportists Štolcermanis F-1 sapņa sasniegšanai varētu pārstāvēt citu valsti
Latvijas autosporta jaunais talants Tomass Štolcermanis pērn bija viens no tikai četriem pilotiem Pirmās formulas (F-1) titulētākās komandas "Ferrari" jauno talantu nometnē. Tālāko soļu speršanai trūkst atbalsta mehānisma, tādēļ ģimene neizslēdz sporti...
NBS virsnieks Slaidiņš: Krievijas propaganda netiek līdzi saviem meliem
Ukrainas Bruņotie spēki šobrīd meklē vājās vietas Krievijas Bruņoto spēku aizsardzībā, bet pretuzbrukumā vēl nav iesaistījuši galvenās rezerves. Tikmēr Krievijas propaganda netiek līdzi saviem meliem, intervijā Latvijas Radio pauda NBS komandieris Jāni...
Sārts: Ar HES spridzināšanu krievi radīja sev pozīcijas un tehnikas zaudējumus

Krievijai neveicoties operācijās, šajā valstī pieaugs nervozitātes līmenis, pirmdien Latvijas radio raidījumā "Krustpunktā" atzina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Sārts norādīja, ka Ukrainas pretuzbrukums joprojā...



Komentāri