lv
dcf1zuJwBwivEuhGlr316pSuWcmyVx7WbFcRN7ma
1876912

Atkārtoti izsolīs teritorijas nomas tiesības saules parka būvniecībai Spilvē

Atkārtoti izsolīs teritorijas nomas tiesības saules parka būvniecībai Spilvē

Rīgas brīvosta atkārtoti mēģinās izsolīt 176,9 hektāru lielas teritorijas nomas tiesības saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Teritorijas Spilves pļavā saules enerģijas parka attīstīšanai tika izsolītas pērn novembrī, un izsole noslēdzās, tajā uzvarot Lietuvas saules parku attīstītājs "Saules Graža", kas plānoja saules enerģijas parku attīstīt par vairāk nekā 90 miljoniem eiro.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola aģentūrai LETA skaidroja, ka saskaņā ar izsoles nolikumu, pēc uzvaras izsolē, tās uzvarētājam, ir pienākums veikt darbības, lai noslēgtu zemes nomas līgumu un uzsāktu projekta realizāciju. Tad atbilstoši nolikumam viena mēneša laikā Rīgas brīvostas pārvaldes valde apstiprina izsoles rezultātus un viena mēneša laikā pēc valdes lēmuma izsoles uzvarētājam ir pienākums slēgt nomas līgumu.

Gadījumā, ja uzvarētājs šo līgumu nenoslēdz vai nepilda uzņemtās saistības, saskaņā ar izsoles nolikumu, Rīgas brīvostas pārvalde pārtrauc procedūru un uzsāk jaunu izsoli.

Informācija "Latvijas Vēstnesī" liecina, ka Rīgas brīvostas pārvalde izsolīs nomas tiesības uz tās īpašumā esošas zemes, valdījumā esošas zemes un personālservitūtu, kas atrodas Rīgas brīvostas teritorijā, Spilves pļavās. Objekts turpmāk izmantojams saules paneļu uzstādīšanai un atjaunojamās saules elektroenerģijas ražošanai.

Izsoles sākuma cena ir 503 251 eiro plus 5,4% no objektā saražotās elektroenerģijas apjoma katrā elektroenerģijas tirdzniecības intervālā.

Pieteikumu dalībai izsolē var iesniegt līdz 3.jūlija plkst.16.30. Izsole notiks 18.jūlijā plkst.14.

Jau ziņpts, ka pērn novembrī Rīgas brīvostas pārvaldes rīkotajā izsolē par teritorijas nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās piedalījās trīs starptautiskas kompānijas, un pēc 92 veiktiem solījumiem par uzvarētāju tika atzīta "Saules Graža".

Izsoles uzvarētājam pēc līguma noslēgšanas ar Rīgas brīvostu turpmāko piecu gadu laikā būs jāveic saules parka un sadales infrastruktūras attīstība. Kopējās investīcijas parka izveidei, pēc Rīgas brīvostas pārvaldes aplēsēm, pārsniegs 90 miljonus eiro.

Atbilstoši izsoles nolikumam nomas maksu veido divas komponentes - gada nomas maksas komponentes, kas izteikta eiro, un Rīgas brīvostas pārvaldei nododamās elektrības komponentes, kas izteikta procentos no kopējās saules parkā saražotās elektroenerģijas apmēra.

Saules enerģijas parka attīstīšanai Rīgas ostas teritorijā 176 hektāru platībā paredzēts veidot saules paneļu parku ar nominālo jaudu vismaz 100 megavatu (MW) un plānoto elektroenerģijas izstrādi vismaz 100 000 megavatstundu (MWh) gadā.

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bijis ar "Enefit Green" akcijām

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas enerģētikas uzņēmuma "Enefit Green" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Enefit Green" akcijām šonedēļ veikts 3651 darījums par 1 591 211 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 343 371 akcija...

Svētdien visu dienu spīdēs saule. Sinoptiķi zina arī, cik silts būs

Svētdien Latvijā būs sauss un saulains laiks, debesis pārsvarā skaidras, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, piekrastē vējš iegriezīsies no jūras.

Rīgā saglabāsies sauss un ma...

Gaisa temperatūra saullēktā no +1 līdz +13 grādiem

Svētdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1,0 grāda Zosēnos līdz +13,1 grādam Mērsragā un +13,4 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra tobrīd bija +4..+9 ...



Komentāri