lv
bCxGAXHyjC0oQxV2kfVM5aJAR9qVTdplrrm2bxEG
18737

Latvijā septembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā vidēji ES

Latvijā septembrī bijis augstāks bezdarba līmenis nekā vidēji ES

Latvijā septembrī bezdarba līmenis bija 6,6%, un tas bijis augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, bet zemāks nekā eirozonā, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Pēc šiem datiem, augstāks bezdarba līmenis ES dalībvalstu vidū septembrī bijis Spānijā (12,7%), Grieķijā (11,8%), Kiprā (8%), Itālijā (7,9%), kā arī Francijā, Somijā un Zviedrijā (visās valstīs 7,1%).

Savukārt zemākais bezdarba līmenis septembrī reģistrēts Čehijā (2,2%), Polijā (2,6%), kā arī Maltā un Vācijā (abās valstīs 3%). Igaunijā bezdarba līmenis bija 5,7%, bet Lietuvā – 5%.

ES vidēji bezdarbs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, septembrī bijis 6% līmenī, bet eirozonas dalībvalstīs vidēji tas bijis 6,6%.

"Eurostat" dati liecina, ka septembrī blokā bez darba bijuši 12,960 miljoni cilvēku, no kuriem 10,988 miljoni bezdarbnieku bijuši eirozonas valstīs.

Ukraina ziņo  par Krievijas dzīvā spēka zaudējumiem

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 74 000 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Diennakts laikā iznīcināti 730 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 24.februārī krievi zaudējuši 2734 tankus...

Budžets, dati un kvalitāte – kādus uzlabojumus veselības nozarē sagaida pacienti
Latvijas veselības aprūpes sistēmā ir daudz gadiem neatrisinātu problēmu, tostarp tā ir arī pēdējā vietā no Baltijas valstīm pēc pieejamo valsts kompensējamo inovatīvo medikamentu skaita. Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības "Onko...
No Hersonas administrācijas ēkas pazudis Krievijas karogs
Krievijas okupētajā Ukrainas pilsētā Hersonā no apgabala administrācijas ēkas pazudis iebrucēju paceltais Krievijas karogs, liecina sociālo tīklu attēli.


Komentāri