lv
r5jRp5l9jZnrjVGGw38nMpU9hRoA6WSDSe3DWyWD
1870477

Ventspilī atklās vissezonas rodeļu trasi

Ventspilī atklās vissezonas rodeļu trasi

Ventspils Piedzīvojumu parkā šodien pkst.11 tiks atklāta visas sezonas rodeļu trase, aģentūru LETA informēja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Helēna Blumberga.

Atklāšanā apmeklētājus priecēs muzikāli priekšnesumi grupas "Laika upe" izpildījumā, cirka mākslinieki. Katram rodeļa trases biļetes pirkumam viena Piedzīvojumu parka atrakcijas zonas atrakcija bez maksas

Trase būs atvērta visu gadu jebkuros laika apstākļos. Lietus laikā kamanas būs aprīkotas ar aizsegiem, pasargājot pasažieri no nokrišņiem.

Trases kopējais garums ir 800 metri, no kuriem nobrauciens ir 580 metri un pacēlāja garums 220 metri. Rodeļu trase ir izbūvēta ne tikai kalna zemes reljefa līmenī, bet trases augstākais punkts atrodas nobrauciena sākumā ap 25 metru no zemes ar vairākiem 360 grādu pagriezieniem nobrauciena laikā, un kamanu maksimālais ātrums spēs sasniegt līdz 40 kilometriem stundā (km/h).

Trasē būs pieejamas kamanas, kuras aprīkotas ar manuālo un elektronisko bremzēšanas sistēmu, kas nodrošinās pašbremzēšanu gadījumā, ja priekšā braucošais apmeklētājs brauks lēnāk vai arī tiks pārsniegts drošs braukšanas ātrums. Šajās kamanās varēs braukt viens vai divi apmeklētāji vienlaicīgi.

Rodeļu trases tika uzbūvēta tā dēvētā augstas gatavības pašvaldības investīciju projekta ietvaros jauna tūrisma pakalpojuma attīstībai Ventspilī. Valsts budžeta finansējums no projekta attiecināmajām izmaksām ir 1,6 miljoni eiro.

Darbus veica SIA "Pilsbūve", būvuzraudzību - SIA "Firma L4", savukārt autoruzraudzību - arhitektu biroji SIA "Nams", SIA "Arvol" un SIA "AB Clausen Latvia".

Šī projekta apakšuzņēmējs bija Vācijas rodeļu trašu ražotājs "Josef Wiegand GmbH & Co. KG", kam ir 40 gadus ilga pieredze šajā nozarē un kas darbojas visā pasaulē.

Rodeļu trasi apsaimniekos SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"", kas maksās pašvaldībai nomas maksu. Līdz ar objekta izveidi tiks radītas līdz astoņas jaunas darba vietas.

"Olimpiskais centrs "Ventspils"" pieder pašvaldībai (52,68%) un Latvijas Olimpiskajai komitejai (47,32%). Uzņēmums pērn strādāja ar 1,65 miljonu apgrozījumu un cieta 489 571 eiro zaudējumus.

Vērmanes dārzā notiks Rīgas saldējuma festivāls

Šodien Vērmanes dārzā notiks ģimenes pasākums "Rīgas saldējuma festivāls", informē pārtikas koncerna "Food Union" pārstāvji.

"Food Union" atzīmē, ka pasākumā viesi varēs nogaršot dažādu zīmolu saldējumus, kā arī piedalīties bezmaksas izklaides pasākumos...

Nesagaidīja spriedumu... Miris Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietā apsūdzētais

Nesagaidot tiesas spriedumu, miris viens no Rīgas pils ugunsgrēka krimināllietā apsūdzētajiem - Imants Jurkevičs, vēstīja Latvijas Televīzija.

Tiesnesis Imants Dzenis atteicies sniegt komentārus par tiesvedības gaitu. Savukārt šīs lietas prokurors Agris...

Notiks suņu un kaķu izstāde Latvijas uzvarētājs 2023

Šodien notiks suņu un kaķu izstāde "Latvijas uzvarētājs 2023", pavēstīja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT1" pārstāve Inese Libere.

Plānots, ka izstādē piedalīsies vairāk nekā 200 kaķu un 3000 suņu no 11 valstīm, apmeklētājiem piedāvājot dažā...



Komentāri