lv
mIFiQ8OChAhWZOIaLtkMgbcoLD9MozeDxoPtYKdn
1861028

Latvijā pirmajā ceturksnī viens no vājākajiem IKP kāpumiem ES (+INFOGRAFIKA)

Latvijā pirmajā ceturksnī viens no vājākajiem IKP kāpumiem ES (+INFOGRAFIKA)

Latvijā šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada bijis vājāks iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" atkārtotā novērtējuma dati.

Pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem, Latvijas IKP pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn palielinājies par 0,4%.

Ekonomikas izaugsme pirmajā ceturksnī gada griezumā fiksēta 18 ES dalībvalstīs.

Straujākais ekonomikas pieaugums šajā periodā reģistrēts Spānijā (+3,8%), Kiprā (+3,4%), Maltā (+3,2%), Rumānijā (+2,8%) un Horvātijā (+2,6%). Tikmēr straujākais kritums fiksēts Igaunijā (-3,7%), Lietuvā (-2,7%) un Ungārijā (-1,1%), bet Polijā IKP saglabājies nemainīgs.

Gan ES, gan eirozonā vidēji IKP pirmajā ceturksnī, salīdzot ar tādu pašu periodu pirms gada, palielinājies par 1%.

Ceturkšņa salīdzinājumā ES ekonomika pieaugusi par 0,1%, bet eirozonā reģistrēta 0,1% lejupslīde.

Salīdzinājumā ar pērnā gada pēdējiem trīs mēnešiem ekonomikas izaugsme pirmajā ceturksnī arī bijusi 18 ES valstīs.

Straujākais kāpums fiksēts Polijā (+3,8%), Luksemburgā (+2%), Portugālē (+1,6%) un Horvātijā (+1,4%), bet lielākais kritums bijis Īrijā (-4,6%), Lietuvā (-2,1%), Nīderlandē (-0,7%) un Igaunijā (-0,6%), bet Čehijā IKP saglabājies nemainīgs. Latvijas ekonomika šajā periodā palielinājusies par 0,6%.

Gada izteiksmē aprēķinam par Nīderlandi izmantoti pēc darba dienām pielāgoti dati.

!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");
Kā Latvijas teritorija izskatījās 10. gadsimtā? MI dod ieskatu (+FOTO)

Mākslīgā intelekta (MI) programma ''Midjourney'' ir uzkonstruējusi astoņus digitālus zīmējumus, kuros ir attēlota Latvijas teritorija pirms tūkstoš gadiem. Šie attēli ir patiesi skaisti un interesanti!

Kāds sociālās vietnes ''Reddit'' lietotājs savā pro...

Ar likumu atvieglos un paātrinās Sēlijas militārā poligona izveidi

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Militāro poligonu likumu, kas paredz atvieglotu un paātrinātu Sēlijas militārā poligona izveidi, kā arī nekavētu esošo militāro poligonu izveides turpināšanu un attīstību.

Kā norāda likumprojekta autori Aizsa...

Pasniegta prestižā Ilmāra Lazovska balva par ieguldījumu medicīnas attīstībā

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) apbalvojumu par nozīmīgu ieguldījumu medicīnas attīstībā - profesora Ilmāra Lazovska balvu - saņēmusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu slimību klīnikas vadītāja, profesore Dace Gardovska, informēja LĀB...



Komentāri