lv
jSdlI4aiJglQIDrmwfZl6KG9Tb3lceOZM5yUaUAa
1860779

Kā Latvijas teritorija izskatījās 10. gadsimtā? MI dod ieskatu (+FOTO)

Kā Latvijas teritorija izskatījās 10. gadsimtā? MI dod ieskatu (+FOTO)

Mākslīgā intelekta (MI) programma ''Midjourney'' ir uzkonstruējusi astoņus digitālus zīmējumus, kuros ir attēlota Latvijas teritorija pirms tūkstoš gadiem. Šie attēli ir patiesi skaisti un interesanti!

Kāds sociālās vietnes ''Reddit'' lietotājs savā profilā ''nevermindever42'' regulāri publicē unikālus mākslas darbus, kas ir izveidoti ar MI palīdzību. Savā pēdējā publikācijā, šis lietotājs ir dalījies ar astoņiem attēliem, kuros ir redzams kā Latvijas teritorija varēja reiz izskatīties.

Šie MI digitālie zīmējumi ir nosaukti par ''Latvija pirms kristietības, 10. gadsimts''.

Par MI tiek sauktas īpaši saprātīgas tehnoloģijas, galvenokārt datorprogrammas. Ar tā palīdzību datori ir spējīgi attēlot cilvēka intelektu bez bioloģiskiem ierobežojumiem.

Pēdējo gadu laikā MI ir piedzīvojis strauju attīstību. Šobrīd dažādas fascinējošas programmas ir pieejams gandrīz jebkuram ar piekļuvi pie datora. Tai skaitā arī MI digitālo zīmējumu radīšana. Tādas programmas kā iepriekš minētā ''Midjourney'' spēj pārvērst rakstisku aprakstu vizuālā saturā.

Šis kādreiz neiedomājamais rīks ar MI palīdzību pastāvīgi mācās no tiešsaistē esošās informācijas. Tādējādi ''Midjourney'' spēj uzzīmēt visdažādākos mākslas darbus, kas atbilst lietotāja norādījumiem.

Ar likumu atvieglos un paātrinās Sēlijas militārā poligona izveidi

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Militāro poligonu likumu, kas paredz atvieglotu un paātrinātu Sēlijas militārā poligona izveidi, kā arī nekavētu esošo militāro poligonu izveides turpināšanu un attīstību.

Kā norāda likumprojekta autori Aizsa...

Pasniegta prestižā Ilmāra Lazovska balva par ieguldījumu medicīnas attīstībā

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) apbalvojumu par nozīmīgu ieguldījumu medicīnas attīstībā - profesora Ilmāra Lazovska balvu - saņēmusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Bērnu slimību klīnikas vadītāja, profesore Dace Gardovska, informēja LĀB...

Nodevīgā krāsas smarža un pazudis maigums. Vasaras sezona Marka Rotko mākslas centrā
Šī vasaras sezona šogad Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā iezīmējas ar spēcīgiem klasiskiem projektiem un laikmetīgās mākslas izpausmēm, daudzus no kuriem piepilda kara tēma. Rotko mākslas centrā skatāmi gan Daugavpilī dzimušā Rotko laikabiedra&nbs...


Komentāri