lv
oZobV1c3xelZKLTTltjESNcELn0BccUFbVnZdr7E
1859554

Dimanta: Ukraina pašlaik vairāk aicina ziedot militāri izmantojamas lietas

Dimanta: Ukraina pašlaik vairāk aicina ziedot militāri izmantojamas lietas

Ukrainas puse pašlaik vairāk aicina palīdzēt ar militāri izmantojamām lietām, šorīt Latvijas Radio stāstīja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Pēc viņas vārdiem, pēdējie mēneši rāda, ka kara skartajai Ukrainai humānā palīdzība pašlaik vajadzīga mazāk, bet lielāki ieguldījumi nepieciešami militārajā atbalstā, attiecīgi cilvēki tiek aicināti sūtīt nemilitāras preces, kas palīdz armijai - dronus, automašīnas, aptieciņas u.tml.

Dimanta vērtēja, ka Latvijas sabiedrība joprojām ir ļoti atbalstoša Ukrainai, taču "pie kara esam pieraduši". Operatīvie dati liecina, ka pēc Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprosta uzspridzināšanas ziedotāji atkal ir aktivizējušies.

Organizācijas vadītāja atgādināja, ka kara pirmajā gadā caur "Ziedot.lv" Latvijas iedzīvotāji saziedoja 20 miljonus eiro, no kuriem puse aizgāja militārām vajadzībām.

Šovasar sēņu ražu, iespējams, nelabvēlīgi ietekmēs sausums

Šovasar sēņu ražu, iespējams, nelabvēlīgi ietekmēs sausums, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele.

Viņa jokojot piebilst, ka tas, vai šovasar būs sēnes, ir jājautā meteorologiem, ne mikologiem. Lai augtu sēnes,...

LPS: IZM piedāvājums nozīmē pilnībā salauzt esošo izglītības sistēmu

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure uzskata, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājums nozīmē pilnībā salauzt esošo izglītības sistēmu.

"Ja skatāmies uz šo IZM piedāvājumu, tad pr...

Austrijā evakuēti 370 pasažieri no vilciena, kas aizdedzies tunelī

Austrijā ir evakuēti 370 pasažieri no vilciena, kas trešdienas vakarā aizdegās tunelī Tiroles federālajā zemē, paziņoja ārkārtas situāciju dienesti.

Apmēram 50 cilvēki guva vieglus ievainojumus vai saelpojās dūmus. Par nopietniem ievainojumiem nav ziņot...



Komentāri