lv
lYTTiw1FsbXkgQPAyqP5ZV6HtZaZa3F7pPSMVvAg
1856340

Notiks fonda «Nāc līdzās!» jauktā kora jubilejas koncerts

Notiks fonda «Nāc līdzās!» jauktā kora jubilejas koncerts

Rīgas Mākslas telpā piektdien, 9.jūnijā, plkst.19.30 savu 10 gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēs fonda "Nāc līdzās!" jauktais koris, kurā apvienojušies cilvēki ar redzes, kustību un garīgās attīstības traucējumiem, informēja fonda vadītāja un kora dibinātāja Sarma Freiberga.

Korī kopā ar jauniešiem dzied viņu mammas - asistenti. Dibinot šo kori, Freiberga vēlējusies parādīt, cik talantīgi ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, cik liels ir viņu potenciāls.

Jubilejas koncertā diriģēs diriģenti, kuri ar kori strādājuši. Kora pirmā diriģente bija Latvijas koru virsdiriģente Aira Birziņa. Viņas iesākto darbu sešus gadus turpināja Rūdolfs Bērtiņš. Viņš arī aizveda kori līdz 2018.gada Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem. Pēc Bērtiņa ar kori strādāja diriģente Ginta Rūse, kurai nācās izturēt pandēmijas gadus, pauda kora vadītāja. Pēdējos divus gadus ar kori strādāja diriģents Imants Točs, viņa vadībā koris piedalījās jau otrajā Dziesmu svētku skatē, kurā guva augstu žūrijas novērtējumu - ieguva 1.pakāpi un nedalītu žūrijas komisijas atzinību.

Šajos gados koris ierakstījis divus audio diskus - "Nāc līdzās un dziedi Eiropā!", kurā iedziedātas dziesmas 12 Eiropas tautu valodās, un audio disku ar latviešu komponistu dziesmām "Dvēseles dziesma". Daļa no kora šogad piedalījās arī Jēkaba Jančevska dziesmu cikla ar Ojāra Vācieša dzeju "Gaišās dziesmas" ierakstā kopā ar jauniešu kori "Kamēr…" diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā.

Koris aktīvi koncertējis gan Latvijā, gan Anglijā, Lietuvā un Igaunijā. Par ceļojumiem kora vadītāja pateicas "Daugavas vanagiem" un minēto valstu Latvijas vēstniecību atbalstam. Ņemot vērā, ka koris no Rīgas pašvaldības nesaņem finansiālu atbalstu, tas par savu pastāvēšanu saka lielu paldies fonda "Nāc līdzās!" ziedotājiem.

Uz kora mēģinājumiem svētdienās ierodas jaunieši ne tikai no Rīgas - ir dalībnieks, kurš mēro tālo ceļu no Balvu novada Tilžas, citi dalībnieki brauc no Dobeles, Babītes, Inčukalna, bet lielākā daļa ir rīdzinieki.

Ikviens atbalsts ir ļoti svarīgs, lai jaunieši varētu darboties šajā korī un sajusties līdzvērtīgi radošajās aktivitātes, apliecināt savus talantus un pilnvērtīgi piepildīt savu brīvo laiku, uzsver Freiberga. Lai viņi varētu uzstāties skaistos skatuves tērpos, lai viņiem būtu profesionāli skolotāji un viņi varētu dziedāt uz skatuvēm Latvijā un citur.

Jubilejas koncertā ieeja bez maksas.

Latvijai vienīgajai no Baltijas valstīm prognozē ekonomikas izaugsmi

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) trešdien publiskotajā ziņojumā prognozē, ka starp Baltijas valstīm tikai Latvijā šogad gaidāma ekonomikas izaugsme.

OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pieaugs par 1,1%, b...

ABLV Bank naudas atmazgāšanas lietu turpinās iztiesāt nākamnedēļ

"ABLV Bank" krimināllietu par 2,1 miljarda eiro legalizēšanu Ekonomisko lietu tiesa (ELT) atklātā tiesas sēdē plāno turpināt skatīt 12.jūnijā plkst.11, informēja tiesā.

Iepriekš tiesa apmierināja "ABLV Bank" likvidatora Jāņa Rozenberga lūgumu, ar kuru t...

Jēkabpils tirgū policija izņem 14 580 Baltkrievijas cigaretes

Iepriekš sāktā kriminālprocesā 31.maijā Valsts policijas (VP) amatpersonas veica sankcionētu kratīšanu kāda tirgus teritorijā, Jēkabpilī, kur atrasts un izņemts apjomīgs skaits nelegālu tabakas izstrādājumu - 14 580 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķē...



Komentāri