lv
KRBJFvOV9YyBSfMqQUicf5jwIKIwdAudDpB8yQE0
1849610

Piketā pieprasa bargākus sodus dzīvnieku bendēm

Piketā pieprasa bargākus sodus dzīvnieku bendēm

Pie Zemgales rajona tiesu nama piketā par bargākiem sodiem dzīvnieku bendēm šodien pulcējās aptuveni 40 cilvēki, informēja Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece.

Pikets aizvadīts bez starpgadījumiem, sacīja Strautniece.

Kā skaidro biedrībā, Zemgales rajona tiesā šodien plkst.10 skatīta prasība pret personu, kura no biedrības "Ķepu-ķepā" 2019.gadā adoptēja divus zirgus, no kuriem viens 2022.gada 4.augustā mokās gāja bojā.

Pikets notika par adekvātu sodu šī nozieguma vainīgajai personai, kā arī citiem dzīvnieku slepkavām.

Biedrībā uzsver, ka Latvijas tiesu sistēmas, nepiemērojot likumā paredzētos reālos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu. Kopš 31.maija portāla "ManaBalss.lv" iniciatīva "Reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām" savākusi vairāk nekā 10 000 balsu. Nepieciešamais balsu skaits savākts pusotras dienas laikā.

Latvijas iedzīvotāju ārzemju ceļojumu skaits pērn pietuvojies laikam pirms pandēmijas
2022. gadā Latvijas iedzīvotāji devās 1,7 miljonos vienas dienas un vairākdienu ceļojumos uz ārvalstīm, kas ir 2,7 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, tomēr par 27,5% mazāk nekā pirms pandēmijas 2019. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) d...
BMX trases pakalni reiz tukšā vietā: Mārupē aizrautīgi vecāki uztur pašu bērniem veidotu klubu
Ne tikai Skandināvijā bērnu sports praktiski nepastāvētu bez vecāku iesaistes gan treniņos, gan saimnieciskajās lietās. Latvijas Televīzijas "Sporta studija" pārliecinājās, ka tikpat apņēmīgi ir kluba "BMX Mārupe" vecāki, kuri vēlas, lai viņu atvases s...
Vilcienu vasaras grafikā būs izmaiņas

Vilcienu kustības vasaras grafikā, kas stāsies spēkā svētdien, 11.jūnijā, būs izmaiņas Daugavpils virzienā, kā arī būs papildu reisi uz galamērķiem Jūrmalas un Saulkrastu virzienā, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Vakara vilciena Rīga-Krustp...



Komentāri