lv
9mmSEBW3aoCHZzWDP34FOQeKe6gGVDwgljrQ5Evg
1848645

Mūžībā devies rakstnieks un politiķis Vilis Seleckis

Mūžībā devies rakstnieks un politiķis Vilis Seleckis

Svētdien 72 gadu vecumā nomiris pedagogs, publicists, rakstnieks, sabiedriskais darbinieks un politiķis, bijušais Latvijas Augstākās Padomes deputāts un Tukuma novada Goda pilsonis Vilis Seleckis.

Seleckis dzimis Bērzgales pagastā 1950.gada 6.oktobrī, studējis Latvijas Valsts Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, strādājis par Dundagas vidusskolas vēstures skolotāju, bijis Stendes astoņgadīgās skolas direktors un Valdemārpils vidusskolas direktors, bet pēc tam viņa ceļš vedis uz Tukumu, kur no 1983. līdz 1987.gadam bijis Tukuma 2.vidusskolas direktors.

Visu mūžu Seleckis bijis aktīvs sabiedriskais darbinieks - laikraksta "Skolotāju Avīze" un "Tukuma Ziņotājs" redaktors, Latvijas izglītības biedrības vadītājs, biedrības "4.maija Deklarācijas klubs" valdes loceklis, Latvijas Tautas frontes Tukuma nodaļas pirmais vadītājs un Latvijas Augstākās Padomes deputāts, kurš nobalsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Seleckis ir Tukuma novada Goda pilsonis, viņš aktīvi iesaistījās un plašā kontekstā analizēja dažādas sabiedriskās norises Latvijā un citviet pasaulē. Arī pēc Augstākās Padomes darbības beigām viņš aktīvi turpināja darboties politikā.

Seleckis lasītājiem nodevis vairāk nekā desmit grāmatu, viņš bijis aktīvs biedrības "Tukuma Literātu apvienība" biedrs. Viņš iestājās par godīgu politiku, savās publikācijās vēršoties pret korupciju politikā.

Aptuveni 20% jauniešu varētu neizturēt VAD veselības pārbaudes

Aptuveni 20% jauniešu, kuri pieteikušies Valsts aizsardzības dienestā (VAD), varētu atbirt veselības problēmu dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" teica Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks, majors Rihards Rozenbau...

Skaistumu meklējam arī drūmākās, gotiskākās noskaņās. Grupa «Juuk» iepazīstina ar jauno albumu «Muļķa stabule»
"Es šo mūziku uztveru kā patiesu. Man liekas, tur nav nekas melots, tur nav speciāli saliktas puķītes, lai būtu skaistāk. Mēs skaistumu meklējam arī drūmākās, gotiskākās noskaņās," par grupas "Juuk" jauno albumu "Muļķa stabule" saka mūziķe Sniedze Prau...
Ņenaševa apšauba, vai «Progresīvie» būtu gatavi strādāt vienā valdībā ar NA

Pašlaik opozīcijā esošā partija "Progresīvie" vēl nav lēmusi, kādu vēlētos redzēt potenciālo nākamās valdošās koalīcijas sastāvu, šorīt intervijā Latvijas Radio stāstīja Saeimas deputāte Antoņina Ņenaševa (P), paužot savu viedokli, gan pieļaujot, ka va...



Komentāri