lv
IdWzPWNMtxHrzZxhLj1yr65uTXAUOUpcrV31lBoX
1847924

Otrdiena Latvijā būs saulaina un silta

Otrdiena Latvijā būs saulaina un silta

Otrdien visā Latvijā būs saulains laiks, bez nokrišņiem, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+24 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +16..+20 grādiem.

Rīgā gaidāma sausa un saulaina diena, pūtīs neliels dienvidrietumu vējš, vakarā - mainīga virziena vējš. Gaiss sasils līdz +24 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1021-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Augsta ultravioletā starojuma dēļ sauļoties vēlams tikai no rīta vai pievakarē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15. Lai izvairītos no apdegumiem, kas ir galvenais riska faktors ādas ļaundabīgo audzēju attīstībā, uzsākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt.

Otrdien jau sola +26 grādus
Otrdien mākoņu būs maz, spīdēs saule un diena aizritēs bez nokrišņiem, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
Kuldīgas novadā notiks Peoniju dienas

Kuldīgas novada Pelču pagastā divas nedēļas nogales - 10.jūnijā un 11.jūnijā, kā arī 17.jūnijā un 18.jūnijā - peoniju dārzā "Ziedoņi" notiks Peoniju dienas, informēja "Ziedoņu" saimniece Dagnija Voika.

Pasākuma laikā interesenti aicināti aplūkot ziedoš...

Noraida sūdzību pret Latviju par pārkāpumiem esot psihoneiroloģiskajā slimnīcā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) 1.jūnijā pasludināja lēmumu lietā "Šteina pret Latviju", noraidot iesniedzējas sūdzības par iespējamiem tiesību uz dzīvību pārkāpumiem, uzturoties psihoneiroloģiskajā slimnīcā, kurā bojā gājis cilvēks, informēja Ārliet...



Komentāri