lv
fiMS3ELJw18VR90jyPF1NKwIQISbQiFGaRgDp8PQ
1846724

Kuldīgas novadā notiks Peoniju dienas

Kuldīgas novadā notiks Peoniju dienas

Kuldīgas novada Pelču pagastā divas nedēļas nogales - 10.jūnijā un 11.jūnijā, kā arī 17.jūnijā un 18.jūnijā - peoniju dārzā "Ziedoņi" notiks Peoniju dienas, informēja "Ziedoņu" saimniece Dagnija Voika.

Pasākuma laikā interesenti aicināti aplūkot ziedošu peoniju kolekciju ar vairāk nekā 400 šķirnēm.

Peoniju dārzā "Ziedoņi" 17 gadu laikā izveidota viena no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, to skaitā krūmpeonijas, lakstainās peonijas un itersekcijas (itoh) peonijas.

Kolekcionāre Voika ik gadu papildina vērienīgo kolekciju ar jaunām šķirnēm un ir sākusi darbu pie jaunu peoniju šķirņu veidošanas.

Šajā nedēļas nogalē būs apskatāmas agrās un vidēji agrās peonijas, bet 17.jūnijā un 18.jūnijā varēs aplūkot vēlāk ziedošās šķirnes.

Dārzs būs atvērts apskatei no plkst.10 līdz 18. Peoniju kolekcionāre Voika konsultēs par peoniju audzēšanu. "Ziedoņos" būs iespēja iegādāties peoniju un īrisu stādus, kā arī svaigus grieztos ziedus.

Dārzs atvērts apskatei peoniju ziedēšanas laikā arī citās dienās.

Noraida sūdzību pret Latviju par pārkāpumiem esot psihoneiroloģiskajā slimnīcā

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) 1.jūnijā pasludināja lēmumu lietā "Šteina pret Latviju", noraidot iesniedzējas sūdzības par iespējamiem tiesību uz dzīvību pārkāpumiem, uzturoties psihoneiroloģiskajā slimnīcā, kurā bojā gājis cilvēks, informēja Ārliet...

Plānots apstiprināt noteiktumus vēja enerģijas parku investoriem

Pēc nedēļas vai vēlākais divām nedēļām valdībā plānots apstiprināt noteiktumus, lai veicinātu investoru piesaisti vēja enerģijas parku būvniecībai, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Klimata un enerģētikas ...

JV atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanu

Premjera pārstāvētā partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanu, reizē solot nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētām personām.

Partiju apvienības pārstāve Silvija Reinberga informēja, ka JV un tās lielākā...



Komentāri