lv
eDgcuwuSGhmyY05bEEQKtBbrWx8LHuO3R1JpuQXI
1846484

Plānots apstiprināt noteiktumus vēja enerģijas parku investoriem

Plānots apstiprināt noteiktumus vēja enerģijas parku investoriem

Pēc nedēļas vai vēlākais divām nedēļām valdībā plānots apstiprināt noteiktumus, lai veicinātu investoru piesaisti vēja enerģijas parku būvniecībai, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV) šodien valdību veidojošo partiju sanāksmē prezentējis, kā virzās Latvijas vēja parku jeb vēja enerģijas projektu attīstība, norādīja Kariņš.

Premjers skaidroja, ka valdības mērķis ir nodrošināt enerģijas pieejamību nāktonē, lai nodrošinātu enerģētisko neatkarību, it īpaši, lai nodrošinātos pret nepieciešamību importēt enerģiju no Krievijas nākotnē.

Tāpat paredzēts pieņemt mehānismu, lai ilgtermiņā varētu pie nepieciešamības piešķirt energoatbalstu. Ja nākotnē atkal rastos enerģijas krīze, kur cenas neplānoti palielinātos, būtu jau gatavs mehānisms iedzīvotāju un uzņēmumu atbalstam, skaidroja Kariņš.

Kā ziņots, AS "Latvenergo", lai attīstītu vēja elektrostacijas, turpina 2022.gadā sāktās vides izpētes, kā arī šogad plāno sākt izpētes vēl vairākās potenciālās izbūves vietās, iepriekš informēja uzņēmumā.

JV atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanu

Premjera pārstāvētā partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanu, reizē solot nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētām personām.

Partiju apvienības pārstāve Silvija Reinberga informēja, ka JV un tās lielākā...

Latvijas pārim bronza Eiropas čempionātā desmit dejās jauniešiem

Latvijas pāris Ričards Krīviņš un Marija Golubeva nedēļas nogalē Slovākijas pilsētā Košicē sasniedza finālu Eiropas čempionātā desmit dejās jauniešiem un izcīnīja bronzas godalgas, ziņo Latvijas Sporta deju federācija (LSDF).

Latvijas duets, debitējot E...

Sievietes uzvar! Par Liepājas Universitātes rektori ievēlēta profesore Medne

Liepājas Universitātes Satversmes sapulces darba kārtībā bija jautājums par rektora ievēlēšanu. Par Liepājas Universitātes rektoru tika ievēlēta Dace Medne.

Uz rektora amatu pieteikšanās beidzās šī gada 2. februārī. Pieteikumus bija iesnieguši seši kand...



Komentāri