lv
HPpbV1GITT3Kow4vB4cXu2j7BXGWC3bbBiUQOehh
1844814

Izveidota asociācija zemes dzīļu resursu efektīvākai otrreizējai izmantošanai

Izveidota asociācija zemes dzīļu resursu efektīvākai otrreizējai izmantošanai

Apvienojoties vairākiem uzņēmumiem, izveidota Kritiski svarīgu izejmateriālu ražotāju asociācija (KSIRA), kuras mērķis ir veicināt zemes dzīļu resursu efektīvāku otrreizēju izmantošanu citas produkcijas ražošanā ar augstu pievienoto vērtību, informēja KSIRA pārstāvji.

Asociācijas dibinātāji ir SIA "I.T.Soil", SIA "Sanekss metāls", SIA "eVAN Group", SIA "Metalekspo" un SIA "LLR-Ecotech".

Starp asociācijas dibinātājiem ir metalurģijas ražošanas un izejvielu pārstrādes uzņēmumi, bet nākotnē plānots iesaistīt arī citas nozares.

Asociācijas pārstāvji norāda uz lielu šīs nozares potenciālu - šobrīd asociācijas dalībnieku ieguldītās un ieplānotās jauno projektu investīcijas Latvijas ekonomikā veido apmēram 50 miljonus eiro, kas tuvāko desmit gadu laikā varētu izaugt līdz pat 100 miljoniem eiro un pat vairāk.

Asociācijā atzīmē, ka Latvijai ir visas iespējas kļūt par vienu no šīs nišas līderiem Baltijā un plašākā reģionā, ņemot vērā, ka pasaulē arvien aktuālāks kļūst jautājums, kā efektīvi izmantot izsīkstošos zemes dzīļu resursus un pieaug pieprasījums pēc izejvielu otrreizējas pārstrādes, tos no jauna izmantojot citos augstas pievienotās vērtības produktos.

KSIRA izpilddirektors Mārtiņš Berķis-Bergs norāda, ka šī niša ir jauna un piedzīvo strauju attīstību pasaulē, ko veicinājusi zaļā politika un atbildīgas attieksmes veidošanās pret izsīkstošajiem zemes dzīļu resursiem.

Tāpat Berķis-Bergs pauž uzskatu, ka Latvija var izmantot sekmīgi šo tendenci savā labā un tautsaimniecības attīstībā, kļūstot par vienu no pionieriem.

Viens no asociācijas mērķiem ir veicināt šīs nišas potenciāla sekmīgu izmantošanu un attīstību Latvijā, kā arī ārvalstu un vietējo investīciju piesaisti, kas veicinās Latvijas tautsaimniecības izaugsmi un būtu daļa no ekonomikas transformācijas, min Berķis-Bergs.

Šīs nišas uzņēmumiem ir raksturīgi pārstrādē radīt jaunus produktus ar augstu pievienoto vērtību, kas visbiežāk ir komponente kādam citam gala produktam, piemēram, tālruņiem, mikroshēmām, datoriem, satelītiem un citiem. Savukārt Latvijai tā ir iespēja būt daļai no globāla ražošanas procesa, norāda KSIRA pārstāvji.

Par lielajiem sporta pasākumiem turpmāk varētu atbildēt LIAA
Par lielajiem starptautiskajiem sporta pasākumiem turpmāk varētu atbildēt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), pirmdien, 5. jūnijā, mediju pārstāvjiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Latvijas 3x3 basketbolisti atgriezušies Rīgā (+FOTO)

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā Pasaules kausā spēlēja Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars, Francis Lācis un Nauris Miezis, pirmdien pusdienlaikā ieradās Rīgā.

Latvijas basketbolistus lidostā sagaidīja Latvijas Basketbola savienības (LBS...

Nedēļas nogalē no nelikumīgas Latvijas robežas šķērsošanas atturēti 79 cilvēki

Nedēļas nogalē no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 79 cilvēki, informēja Valsts robežsardzē.

Piektdien atturēti 19 cilvēki, sestdien - 30, svētdien - 30.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsoša...



Komentāri