lv
FbaHyP6GNcXU7LwRmJdlPDMSUFKjHCwsDREyseK4
1844104

Nedēļas nogalē no nelikumīgas Latvijas robežas šķērsošanas atturēti 79 cilvēki

Nedēļas nogalē no nelikumīgas Latvijas robežas šķērsošanas atturēti 79 cilvēki

Nedēļas nogalē no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 79 cilvēki, informēja Valsts robežsardzē.

Piektdien atturēti 19 cilvēki, sestdien - 30, svētdien - 30.

Šogad kopumā no nelikumīgas Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanas atturēti 3709 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti 185 cilvēki.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Valdība 2021.gadā 10.augustā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju Ludzas un Krāslavas novados, kā arī Daugavpilī. Tā vairākkārt pagarināta, un pēdējais pagarinājums noteikts līdz 10.augustam. Iepriekš vairākkārt ticis debatēts, ka ārkārtējās situācijas vietā pierobežā varētu noteikt kādu citu regulējuma veidu, taču nekādas izmaiņas nav sekojušas.

Iekšlietu ministrija norādījusi, ka Krievijas sāktais un Baltkrievijas atklāti atbalstītais karš pret Ukrainu ir vērtējams kā papildu riska apstāklis un iespējama motivācija Baltkrievijai turpināt centienus destabilizēt situāciju uz valsts robežas ar Latvijas, tas ir, izdarīt spiedienu uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Arī no Lietuvas un Polijas kompetentajām institūcijām joprojām tiekot saņemta informācija par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas.

Tiesa atteikusi patvērumu Latvijā dzimušam Krievijas pilsonim

Latvija faktiski atteikusi piešķirt patvērumu kādam Latvijā dzimušam Krievijas pilsonim, kurš apgalvojis, ka Krievijas varas iestādes grib viņu iesaistīt karadarbībā Ukrainā, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

47 gadus vecais Krievijas pilson...

Aizdomās par metamfetamīna apriti lielos apmēros Rīgā aiztur organizētu grupu

Valsts policija aizdomās par metamfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkos lielos apmēros Rīgā aizturējusi organizētu grupu trīs personu sastāvā, informēja policija.

Likumsargi bija ieguvuši informāciju par personām...

Kazāks: Ēnu ekonomikas mazināšanā jāiesaistās katram individuāli

Ēnu ekonomikas mazināšanā ir jāiesaistās sabiedrībai un katram individuāli, pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Viņš norādīja, ka pasaulē nav tādas valsts, kurās nebūtu ēnu ekonomikas, jautājums cik liela tā ir. Latvijā tā viennozīmīgi ir p...



Komentāri