lv
jMGRyjuj4XKwG8lVUWf3BFd292p5ZVxGNbk0Tlox
1842558

Indriksone sāks darba vizīti Saūda Arābijā

Indriksone sāks darba vizīti Saūda Arābijā

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) šodien sāks darba vizīti Rijādā, Saūda Arābijā, kuras laikā plānots parakstīt līgumu par ekonomisko sadarbību, aģentūrai LETA pavēstīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Saūda Arābijas ekonomikas un plānošanas ministrs un Indriksone parakstīs Latvijas un Saūda Arābijas līgumu par ekonomisko sadarbību, kas kļūs par divpusējo ekonomisko sadarbību regulējošo vienošanos, sniedzot atbalstu Latvijas uzņēmējiem eksporta veicināšanā un investīciju piesaitē, kā arī dos papildu impulsu abu valstu uzņēmējiem jaunu sadarbības projektu realizācijai.

Tāpat vizītes laikā ministre tiksies ar Saūda Arābijas amatpersonām un uzņēmēju organizācijām, lai pārrunātu divpusējo ekonomisko sadarbību, kā arī veicinātu eksporta iespējas Latvijas uzņēmējiem Arābijas pussalā.

Ministri vizītē pavadīs Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos Atis Sjanīts.

Indriksone norāda, ka Latvija ir ieinteresēta paplašināt ekonomisko sadarbību, tostarp abpusējās investīciju plūsmas.

Interese no uzņēmēju puses pastāv un ministre cer, ka drīz tā īstenosies konkrētos sadarbības projektos. Vienlaikus kā potenciālās sadarbības virzienus Indriksone redz jomas ar augstu pievienoto vērtību, tostarp informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumus būvniecībā, farmāciju un medicīnu, digitalizāciju, kā arī pārtikas industriju.

Darba vizītē ministrei paredzētas tikšanās arī ar Saūda Arābijas investīciju un tirdzniecības ministriem, Valsts investīciju fonda un Digitālās pārvaldes iestāžu vadību, kā arī biznesa organizācijām. Ministre atklās arī Latvijas-Saūda Arābijas biznesa forumu un Rijādā tiksies arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Ekonomikas ministre plāno apmeklēt arī lielos Saūda Arābijas investīciju projektus, lai iepazītos ar projektu programmu un iespējām tajā piedalīties arī mūsu uzņēmējiem. Projektu programmas sastāv no tūrisma, dzīvojamajiem, komerciālajiem un industriālajiem objektiem, kuru mērķis ir veicināt Saūda Arābijas centienus akcentēt zaļo un ilgtspējīgo ekonomikas attīstību.

Kopā ar ekonomikas ministri vizītē dodas arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns, kā arī plaša Latvijas uzņēmēju delegācija, pārstāvot būvniecības, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT), medicīnas un farmācijas nozares.

Vizīte noslēgsies ceturtdien, 8.jūnijā.

Konkurences padome sākusi vērtēt «Eesti Gaas» vēlmi iegādāties «Gaso»

Konkurences padome ir saņēmusi Igaunijas uzņēmuma "Eesti Gaas" apvienošanās ziņojumu par plānotu izšķirošas ietekmes iegūšanu pār AS "Latvijas gāze" piederošo dabasgāzes sadales sistēmas operatoru Latvijā AS "Gaso", liecina Konkurences padomes publisko...

Pirmdien gaiss iesils līdz +20 grādiem

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji segs debesis, nav gaidāmi nokrišņi. Galvenokārt pūtīs lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez no...

Būt kopā un dalīties: saruna ar restorāna 'Locale' saimnieku Rubenu Panasjanu
Svinot uzņēmuma "Gemoss" 30 gadu jubileju, tiekamies ar Latvijas viesmīlības nozares uzņēmējiem – mūsu partneriem, klientiem un draugiem, lai tvertu vērtīgas atmiņas un atziņas par laiku, kad visi sākām veidot šo nozari. Lai ieskatītos nākotnē un tajā,...


Komentāri