lv
kHB8XZCos03AIK2s33vtDNI9WGAiTxFiLP48lfB9
1824492

Kazāks izstāsta, kādu valsts jautājumu risināšanai jāpievēršas Rinkēvičam

Kazāks izstāsta, kādu valsts jautājumu risināšanai jāpievēršas Rinkēvičam

Ievēlētajam Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam būtu jāpievēršas nevienlīdzības jautājumu risināšanai valstī, pauda Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

Jaunievēlētajam prezidentam prioritāte ir drošība, ir skaidrs uzstādījums ārpolitikas jomā, atzīst Kazāks.

Savukārt iekšpolitikā Kazāka ieskatā Rinkēvičam būtu ļoti nepieciešams pievērsties "tārpam", kas sagrauž no iekšpuses - nevienlīdzībai, turklāt ne tikai nabadzībai, bet arī nevienlīdzībai izglītības un veselības jomās, kā arī reģionālajā griezumā.

Kazāks uzskata, ka Latvijā ir jābūvē strauja un ilgtspējīga izaugsme, kas risinās šīs problēmas.

Jau ziņots, ka Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas "Jaunā vienotība" virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Rinkēviču.

Rinkēvičam svinīgais solījums būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Maijs Latvijā uzstādījis jaunu rekordu - kādu?

Pagājušā mēneša vidējais nokrišņu daudzums valstī bija 12,2 milimetri jeb 24% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Šā gada maijs kļuva par sausāko novērojumu vēsturē - kopš 1924.gada, - par 2,2 mi...

Sestdien Rīgā norisināsies praida gājiens

Sestdien, 3.jūnijā, notiks Rīgas praida gājiens "Mēs visi esam Latvija", kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, informēja "Riga Pride" organizētāji.

Gā...

Kaspars Daugaviņš un Kristiāns Rubīns 'Aizmugurē'
Sensacionālas uzvaras viena pēc otras, bronzas medaļa pasaules čempionātā un milzīgs sveicēju pūlis atgriežoties Latvijā - mūsu hokejistiem pēdējās nedēļa pagājusi pamatīgā virpulī. Par sajūtām kaldinot Latvijas vēsturisko sasniegumu un atgriežoties mā...


Komentāri