lv
hXXf5u9Yt9aRHH42bl7iCWDbw1HxqqvM30UYm48y
1824490

Sestdien Rīgā norisināsies praida gājiens

Sestdien Rīgā norisināsies praida gājiens

Sestdien, 3.jūnijā, notiks Rīgas praida gājiens "Mēs visi esam Latvija", kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, informēja "Riga Pride" organizētāji.

Gājiens sāksies plkst.13 no Vērmanes dārza, savukārt pulcēšanās gājienam sāksies jau no plkst.12. Turpat, Vērmanes dārzā, gājiens arī noslēgsies ar svētku koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies zināmi Latvijas mūziķi Samanta Tīna, Markus Riva, VIŅA, "Laime Pilnīga", "Singapūras Satīns", "KRATA", Katrīna Dimanta, Pirmā sieviete Latvijā, Baltijas "Drag" kolektīvs, "KNTY", "Kiki House of Tutti" un citi.

Pasākumu vadīs improvizācijas teātra "DIVAS" pārstāvji.

Vērmanes dārzs praida apmeklētājiem būs atvērts no plkst.11 līdz plkst.18. Savukārt pēc pasākuma praida organizētāji aicina doties uz kvartālu "Biania", kā arī "M/Darbnīca", kultūrvietu "Skapis", "One one" un "Labietis".

Cilvēktiesību nedēļa norisinās no 29.maija līdz 4.jūnijam. Tā tika atklāta ar varavīksnes lentes pārgriešanu klubā "Skapis", kas šajā nedēļā kļuva par "Praida namu".

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm". Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku idenficēšanai.

Kaspars Daugaviņš un Kristiāns Rubīns 'Aizmugurē'
Sensacionālas uzvaras viena pēc otras, bronzas medaļa pasaules čempionātā un milzīgs sveicēju pūlis atgriežoties Latvijā - mūsu hokejistiem pēdējās nedēļa pagājusi pamatīgā virpulī. Par sajūtām kaldinot Latvijas vēsturisko sasniegumu un atgriežoties mā...
Drošības politikas eksperte: Dzīves realitāte pēc dronu uzbrukumiem Krievijā sāk mainīties
30. maijā Maskavā tika ziņots par vairāku desmitu bezpilota lidaparātu izmantošanu uzbrukumos. Tas liecina, ka acīmredzot karš ir sācies arī Krievijā, ka arī tur vairs nav droši, un tas no vienas puses varētu nākt Ukrainai par labu, bet no otras radīt ...
Šā gada sākumā Latvijā dzīvoja 1,883 miljoni iedzīvotāju

Šā gada sākumā Latvijā dzīvoja 1,883 miljoni iedzīvotāju, kas ir par 0,4% jeb 7300 vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Vienlaikus statistikas pārvaldē norādīja, ka iedzīvotāju skaits pagājušajā gadā negatīva d...



Komentāri