lv
hNlEOfwD2kUh9HcKhEcLsuNnaE1wevtYfmlEiqyg
181850

Kairiša filmai Janvāris milzu piekrišana

Kairiša filmai Janvāris milzu piekrišana

Režisora Viestura Kairiša autobiogrāfisko spēlfilmu "Janvāris", kas stāsta par jauna cilvēka nobriešanu un izaugsmi 1991.gada barikāžu notikumu laikā Rīgā, pirmajā tās izrādīšanas nedēļas nogalē noskatījušies vairāk nekā 7000 skatītāju, informēja filmas veidotāju pārstāve Silva Aleksa Fridrihsone.

Viņa pavēstīja, ka tuvākie seansi, kuru laikā skatītājiem būs iespēja satikt filmas veidotājus, gaidāmi 15.novembrī plkst.19 "Cinamon Balle" Liepājā, 16.novembrī plkst.16 Jelgavas kultūras namā, 17.novembrī plkst.19 "Cinamon Alfa" Rīgā un plkst.20.30 "Splendid Palace" Rīgā, kā arī 20.novembrī plkst.15 "Kino Lora" Siguldā un plkst.17 Cēsu koncertzālē.

Filma "Janvāris" stāsta par jauniem kinematogrāfistiem 1991.gada barikāžu laikā, kad viņi tiek ierauti Rīgā notiekošajos politiskajos notikumos, cenšoties nokļūt tiem tuvāk un vienlaikus meklējot savu vizuālo valodu.

Lomas filmā atveido Kārlis Arnolds Avots, Alise Dzene, Sandis Runge, Baiba Broka, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Imants Strads, Kaspars Dumburs, igauņu aktieris Juhans Ulfsaks un lietuviešu aktieris Alekss Kazanavičs. Filma veidota filmu studijā "Mistrus Media", tās producenti ir Inese Boka-Grūbe un Gints Grūbe.

"Janvāris" ir Latvijas, Lietuvas un Polijas kopprodukcija. Filmas uzņemšanu Latvijā un Lietuvā atbalstīja Nacionālais kino centrs, Kultūras ministrija, Lietuvas Kino centrs, Polijas Filmu institūts, Latvijas Televīzija, SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT), Latviešu fonds, kā arī Eiropas Padomes filmu fonds "Eurimages".

Filmas pasaules pirmizrāde notika Tribekas filmu festivālā ASV, kur filma ieguva balvu kā labākā ārzemju filma, vairākas balvas iegūtas arī Varšavas filmu festivālā un Romas starptautiskajā kinofestivālā.

Šoruden turpināsies filmas ceļš daudzos Eiropas un Āzijas festivālos - 18.novembra vakarā filmu demonstrēs Tallinas filmu festivālā "Black Nights", bet decembrī notiks pirmizrāde Francijā, filmu festivālā "Les Arcs", kā arī īpašā "Oskaram" nominēto filmu seansā kinoteātrī "Skandinavian House" Ņujorkā.

Pasākums izgāzies? Valdība otrdien lems par čeku loterijas darbības izbeigšanu

Valdība otrdien, 15.novembrī, plāno lemt par čeku loterijas darbības izbeigšanu no nākamā gada, liecina Finanšu ministrijas (FM) valdības sēdei iesniegtais informatīvais ziņojums "Par turpmāko rīcību čeku loterijas organizēšanā".

FM rosina valdību atbal...

Ukrainas Ģenerālprokuratūra kopš kara sākuma fiksējusi 46 432 kara noziegumus

Nepilnu deviņu mēnešu laikā kopš atkārtotā iebrukuma Ukrainā reģistrēti 46 432 agresijas un kara noziegumi, informēja Ukrainas Ģenerālprokuratūrā.

Šajā skaitā ir kara likumu un paražu pārkāpumi, agresīva kara, kara propagandas plānošana, sagatavošana va...

ASV piemēro sankcijas dažādu valstu pilsoņiem par Krievijas armijas atbalstīšanu
ASV piemēro sankcijas personām un uzņēmumiem visā pasaulē, kas tiek turēti aizdomās par Krievijas armijas atbalstīšanu karā pret Ukrainu.


Komentāri