lv
7QcC2U58EJchlzxu5BTThSkCB1tgm4QdYwH6BITq
181848

Ukrainas Ģenerālprokuratūra kopš kara sākuma fiksējusi 46 432 kara noziegumus

Ukrainas Ģenerālprokuratūra kopš kara sākuma fiksējusi 46 432 kara noziegumus

Nepilnu deviņu mēnešu laikā kopš atkārtotā iebrukuma Ukrainā reģistrēti 46 432 agresijas un kara noziegumi, informēja Ukrainas Ģenerālprokuratūrā.

Šajā skaitā ir kara likumu un paražu pārkāpumi, agresīva kara, kara propagandas plānošana, sagatavošana vai ieviešana un pārvaldība un citi noziegumi, Ukrainas Ģenerālprokuratūra informēja vietnē "Telegram".

Tāpat fiksēti arī 18 864 noziegumu pret Ukrainas nacionālo drošību, kas ietver Ukrainas teritoriālās nedalāmības un neaizskaramības pārkāpšanu, valsts nodevību, kolaborāciju, palīdzību agresorvalstij, sabotāžu un citus noziegumus.

Ukrainas Ģenerālprokuratūrā paziņoja, ka pamata lietās par Krievijas agresiju pret Ukrainu ir nosaukti 627 Krievijas militārās un politiskās vadības pārstāvji - ministri, deputāti, militārās pavēlniecības pārstāvji, tiesībsargājošo institūciju vadītāji, Kremļa propagandisti.

Kā liecina Ģenerālprokuratūras apkopotie dati, Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 430 bērni, bet vēl vismaz 830 guvuši dažādus ievainojumus.

ASV piemēro sankcijas dažādu valstu pilsoņiem par Krievijas armijas atbalstīšanu
ASV piemēro sankcijas personām un uzņēmumiem visā pasaulē, kas tiek turēti aizdomās par Krievijas armijas atbalstīšanu karā pret Ukrainu.
Londonas latviešu skola jau nosvinējusi Latvijas 104. dzimšanas dienu
Londonas latviešu skola Latvijas 104. dzimšanas dienu jau nosvinējusi, sarīkojot pasākumu ar dziesmām, dejām, rotaļām un latvisku ēdienu. Skolas mājvietā – Daugavas Vanagu fonda namā Londonā – vietas lieliem pasākumiem nepietiek, tādēļ jau gadu desmiti...
Pasaules kausa finālturnīrā jau iekļuvusī Latvijas basketbola izlase uzveic arī britus
Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas piektdien nodrošināja ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru, atlases cikla otrā posma astotajā mačā pirmdien pārpildītā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 79:63 uzvarēja Lielbritāniju.


Komentāri