lv
HAm6Nu3FvfARPXm6Bb0xTtRpYiiqJu77uGUruBAZ
1817339

Aptauja: Latvijā 31% uzņēmumu izjūt klimata pārmaiņu ietekmi

Aptauja: Latvijā 31% uzņēmumu izjūt klimata pārmaiņu ietekmi

Latvijā 31% uzņēmumu darbībā izjūt klimata pārmaiņu ietekmi, informēja "Swedbank" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

Aptaujā 23% uzņēmēju pauduši, ka šobrīd klimata pārmaiņu ietekme uz uzņēmējdarbību ir neliela, taču 9% atzinuši, ka izjūt tās būtisku iespaidu uz darbību un uzņēmējdarbības procesiem.

Vienlaikus lielākā daļa jeb 76% uzņēmēju klimata pārmaiņās nesaskata biznesa potenciālu vai iespējas uzņēmumam.

Pēc aptaujas datiem, visbiežāk klimata pārmaiņu ietekmi darbībā izjūt ražošanas un tirdzniecības nozares uzņēmumi, kā arī uzņēmumi ar apgrozījumu virs 1,5 miljoniem eiro gadā.

Savukārt vismazāko ietekmi izjūt būvniecības uzņēmumi un pakalpojumu sniedzēji. Lai gan lielākā daļa uzņēmēju ir skeptiski par klimata pārmaiņu sniegtajām iespējām, 17% tajās saredz biznesa potenciālu vai iespējas uzņēmumam.

Aptauja veikta 2023.gada martā un aprīlī sadarbībā ar pētījumu centru "SKDS", aptaujājot 750 Latvijas uzņēmēju no dažādām uzņēmējdarbības nozarēm.

«Diktators nekad nav viens.» Uz kā balstās Lukašenko režīms Baltkrievijā?
Ne tikai atbalsts no Krievijas, bet arī atbalsts no Baltkrievijas iedzīvotājiem ir bijis svarīgs faktors, lai noturēties spētu Aleksandra Lukašenko režīms. Drošības dienesti, milicija, armijas vadība, lielo rūpnīcu strādnieki un kolhozu "sarkanie direk...
Latvijas IKP pirmajā ceturksnī palielinājies par 0,8 %
Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2023. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022. gada pirmo ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem salīdzināmajās cenās ir palielinājies par 0,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ...
Noslēpumaini... ZZS Valsts prezidenta izvēli neatklāj

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) savu izvēli neatklāj arī Valsts prezidenta vēlēšanu debatēs, intrigu saglabājot līdz pat balsošanas procesa sākumam.

Debatēs ZZS frakcijas vadītājs Viktors Valainis uzsvēra, ka pašlaik ir ģeopolitiski saspringtākais laik...



Komentāri