lv
NvGuOcwllmeskCi4Ztmp4y8Fdqe4hheYwka80YJM
1803409

Vairākas augstskolas pārcēlušas eksāmenus

Vairākas augstskolas pārcēlušas eksāmenus

Šodien Latvijas augstskolās studiju process ieviestās svētku brīvdienas dēļ nenotiks.

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) nenotiks studiju process, tajā skaitā arī eksāmeni, liecina RSU administrācijas paziņojums. Par šodien paredzēto eksāmenu un citu pārbaudījumu pārcelšanu studentus informēs katedras vai fakultātes.

Arī Latvijas Universitātē (LU) studiju process šodien nenotiks. Ņemot vērā likuma grozījumos atrunāto, LU personālam (vispārējam un akadēmiskajam) šodien ir brīvdiena, izņemot to personālu, kam jānodrošina iepriekš plānoto eksāmenu un noslēguma darbu aizstāvēšanas norise šajā dienā.

LU Studiju process (lekcijas un semināri) nenotiek, LU ēkas, bibliotēkas un lasītavas strādās un būs pieejamas pēc ierastā darbadienu grafika. Ja 29.maijs tika noteikts kā noslēguma darbu iesniegšanas termiņš, tas tiek pārcelts uz nākamo darba dienu.

Savukārt Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) ar rektora rīkojumu uz citu laiku pārcelti visi šajā dienā paredzētie pasākumi, to skaitā studijas, ieplānotie eksāmeni, pārbaudes darbi un citas ar studijām saistītās aktivitātes.

Par konkrēto 29.maijā paredzēto studiju pārbaudes darbu norises laiku RTU mācībspēki ar studentiem sazināsies personīgi.

Kā ziņots, Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.

LTRK: Saeimas lēmums pirmdienu noteikt par svētku dienu radīs zināmu haosu

Labāks risinājums būtu bijis Latvijas hokejistu godināšanas iespējas iedzīvotājiem atstāt uzņēmumu un iestāžu ziņā, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Viņš pauda, ka...

Atceltas visas šodienas tiesas sēdes

Svētku brīvdienas dēļ atceltas visas pirmdien paredzētās tiesas sēdes.

Informācija oficiālajā tiesu portālā liecina, ka, ņemot vērā, ka Saeima pirmdienu, 29.maiju, pasludinājusi par svētku dienu, šodien tiek atceltas visas tiesas sēdes.

Par pārceltajām ...

Kā šodien kursēs vilcieni un reģionālie autobusi?

Vilcieni un reģionālie autobusi pirmdien kursēs pēc darbadienu kustības saraksta, teikts AS "Pasažieru vilciens" publiskotajā paziņojumā.

Arī Autotransporta direkcijas pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka reģionālais sabiedriskais transports - autobusi...



Komentāri