lv
YTBoJ825LYjKWlQvsS0d0OXBz5nj0CZGsqO3D51F
178202

Rēzeknē demontētais padomju piemineklis nodots glabāšanā Okupācijas muzejam

Rēzeknē demontētais padomju piemineklis nodots glabāšanā Okupācijas muzejam

Rēzeknē pagājušajā nedēļā demontētais padomju laiku slavināšanas piemineklis nodots glabāšanā Okupācijas muzejam, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ņemot vērā to, ka Rēzeknes piemineklim ir mākslinieciska vērtība, tas tika pārvests uz Latvijas Okupācijas muzeja pārziņā esošo angāru Jelgavas teritorijā. Lai pieminekli varētu pārvietot, tas tika sadalīts divās daļās - karavīra skulptūra un bareljefs ar karavīru, māšu un partizānu attēlojumu.

Pieminekļa autori ir tēlnieki Otto Kalējs un Ojārs Siliņš, arhitekts Elmārs Salguss. Piemineklis Rēzeknē tika uzstādīts skvērā pie upes 1976.gadā.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar šī gada 16.jūnijā Saeimā pieņemto likumu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" un "Latvijas Republikas teritorijā esošo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu sarakstu, kuri ir demontējami līdz šī gada 15.novembrim", piemiņas vieta Sarkanās armijas karavīriem Rēzeknē bija jādemontē līdz 15.novembrim. Pieminekli, kas atradās Atbrīvošanas alejas un Latgales ielas krustojumā, demontēja 9.novembrī.

Valdība būs? Smiltēns: Trīs partiju koalīcijas izveidošana ir neizbēgama

Trīs partiju - "Jaunās vienotības" (JV), "Apvienotā saraksta" (AS un Nacionālās apvienības (NA) - koalīcijas izveidošana ir neizbēgama, un pašlaik neformāli turpinās ar valdības izveidošanu saistītās sarunas, šodien žurnālistiem sacīja AS viens no līde...

Nebrauc lempī! Policija sākusi jaunu satiksmes drošības kampaņu

Valsts policija pirmdien sākusi drošības kampaņu "Nebrauc lempī! Reibumā tava reakcija atpaliek", ar kuru plānots plašākā sabiedrībā aktualizēt jautājumu par to, ka cilvēki arvien atkārtoti pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un tādējādi apdraud savu un ...

Veselības ABC. Viss par žultsakmeņiem

Žultsakmeņu slimība jeb holelitiāze ir aknu un žultsizstrādes sistēmas slimība, ko raksturo akmeņu (konkrementu) veidošanās žultspūslī un žultsceļos. Uzskata, ka pat 20% pieaugušo ir žultsakmeņi – arī tad, ja nav slimības izpausmju.

Žultsakmeņi var būt ...



Komentāri