lv
KTGEeELvCAugHMotgnljhOGZA5s9SeF3f9G6xRk2
1776681

LDz vadītājs norāda, kas paver iespējas piesaistīt Centrālāzijas kravas

LDz vadītājs norāda, kas paver iespējas piesaistīt Centrālāzijas kravas

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) un Latvijas ostu mijiedarbība paver labas iespējas piesaistīt Centrālāzijas valstu kravas, norāda LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

LDz pārstāvji informēja, ka pagājušā nedēļā Pļavnieks satiksmes ministra Jāņa Vitenberga (NA) delegācijas sastāvā piedalījās vizītē Kazahstānā, kur notika tikšanās ar klientiem, kā arī tika veicināta sadarbība ar valsts dzelzceļa pārstāvjiem un citiem nozīmīgiem partneriem.

Pļavnieks uzsver, ka Centrālāzijas kravu pārvadājumiem pašlaik ir liels potenciāls, tādēļ pozitīvi vērtējams ir tas, ka LDz veido simbiozi ar visām trijām Latvijas lielajām ostām, nodrošinot partneriem dažādu kravu grupu efektīvu pārvadāšanu, pārkraušanu un citus saistītos loģistikas pakalpojumus.

Viņš skaidro, ka LDz jau ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar virkni Kazahstānas uzņēmumu, kuri savu kravu transportēšanai izvēlas Latvijas transporta koridoru, un LDz aktīvi strādā, lai vēl lielākā mērā izmantotu Centrālāzijas valstu sniegto kravu pārvadājumu potenciālu, piesaistot jaunus klientus un palielinot esošo klientu kravu pārvadājumu apjomus.

Pļavnieks, tiekoties ar Kazahstānas lielākā krāsaino metālu ražošanas uzņēmuma "Kazzinc" ģenerāldirektoru Aleksandru Hmeļevu, vienojās par iespējamo šī ražotāja produkcijas - vara, svina un citu metālu - pārvadāto kravu apjomu palielināšanu, izmantojot Latvijas dzelzceļa infrastruktūru.

Tāpat vizītes laikā Pļavnieks apmeklēja Kazahstānas dzelzceļa lielāko nodaļu - "Almati" dzelzceļu, kur Latvijas delegācija ar šī uzņēmuma pārstāvjiem pārrunāja sadarbības iespējas dzelzceļa ritošā sastāva remonta un citās pārvaldības jomās. Savukārt, tiekoties ar Kazahstānas dzelzceļa loģistikas kompānijas "KTŽ Ekspress" ģenerāldirektora vietnieku Karatu Tapalovu, tika apspriesti veicamie darbi tālākai kravu apjomu palielināšanai Latvijas ostu virzienā.

Kazahstānā Vitenberga delegācija piedalījās arī starptautiskajā Eiropas Savienības (ES)-Centrālāzijas ekonomikas forumā, kas pulcēja Centrālāzijas reģiona un Eiropas valstu transporta nozares tirgus dalībniekus un pārstāvjus. Foruma uzmanības centrā bija diskusijas par ciešāku transporta saišu veidošanu ar starp ES valstīm un Centrālāziju.

Vizītes noslēgumā delegācija tikās ar Eiropas tirdzniecības komisāru Valdi Dombrovski, lai pārrunātu Latvijas transporta nozares attīstības perspektīvas.

Sniķere: Pieejamie atbalsta resursi bērnu atbalstam ir fragmentēti

Lai arī atbalsts Latvijas bērnu tiesībām uz attīstību un labbūtību ir nodrošināts likumdošanā, pieejamie resursi bērnu atbalstam visbiežāk ir fragmentēti, vienveidīgi un ar fokusu uz akūtām krīzes situācijām, šādu novērojumu pauda Pārresoru koordinācij...

Biznesa augstskolā Turība ievēlēta jauna rektore

Trešdien biznesa augstskolas "Turība" Satversmes sapulce par augstskolas jauno rektoru vienbalsīgi ievēlēja "Turības" Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāni, asociēto profesori Zani Driņķi, informēja augstskolā.

Augstskolas valde Satversmes sapulcei ...

Kariņš: Ukrainai pēc kara jākļūst par NATO dalībvalsti

Lai saglabātu mieru un drošību Eiropā, Ukrainai pēc Krievijas sāktā kara ir jākļūst par NATO dalībvalsti, šodien preses konferencē pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu sacīja Latvijas premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Karš Ukrainā parā...



Komentāri