lv
DoxO0wxjo4Mwi2fMFQQFquLhu1AExTx487k2YGVU
1769824

Uzmanību! Svarīga informācija par valstī izsludināto ugunsnedrošo periodu

Uzmanību! Svarīga informācija par valstī izsludināto ugunsnedrošo periodu

SIA "Rīgas meži" aicina iedzīvotājus mežā būt uzmanīgiem ar uguni, lai neizraisītu meža ugunsgrēkus.

Kā informēja uzņēmumā, sausajā un vējainajā maijā SIA "Rīgas meži" teritorijās bijuši 32 ugunsgrēki, kuros izdegusī platība sasniedz teju četrus hektārus.

Pamatā ugunsgrēki ir plosījušies Rīgas pilsētas mežos, kā arī Gaujas mežniecībā, kas atrodas uz ziemeļiem no Rīgas, kur lielākoties ir izdeguši priežu meži.

Mežu ugunsgrēku likvidēšanā "Rīgas mežu" teritorijās bez pašu darbiniekiem piedalās Valsts meža dienests (VMD) sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD). Izdegušo teritoriju uzrauga arī vismaz nedēļu pēc liesmu likvidācijas.

"Rīgas meži" Mežsaimniecības daļas vadītājs Uldis Gaiss atgādina, ka ugunsnedrošajā periodā, kas patlaban ir izsludināts valstī, atrodoties mežā, ir jābūt īpaši uzmanīgiem ar uguni.

"Šajā laikā noteikti nevajag mežos kurināt grilu, cept gaļu un pēc tam grila ogles izbērt uz meža zemsedzes. Tās var ilgāku laiku gruzdēt un pēc tam sausajos mežos izraisīt postošus ugunsgrēkus. Tāpat šajā laikā ar motorizētajiem transportlīdzekļiem, tajā skaitā arī motocikliem, drīkst pārvietoties tikai pa meža ceļiem. No sakarsušajiem motoriem krītošie putekļi bieži ir jau gruzdoši un var būt postoši mežam," skaidro Gaiss.

Ķekavas novadā pirmdien dzēsts plašs meža ugunsgrēks, informēja VUGD.

Plkst.11.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega mežs piecu hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta darbinieki.

Savukārt netālu no šī ugunsgrēka, Olaines novadā pie Medemciema, pirmdien tika dzēsts meža ugunsgrēks 3,5 hektāru platībā.

Kopumā šogad reģistrēti un dzēsti 180 meža ugunsgrēki, tajos izdeguši 118,5 hektāri meža.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzelteno brīdinājumu par ugunsbīstamību mežos Rīgas apkaimē. Brīdinājums būs spēkā vismaz līdz nedēļas nogalei.

Augsta ugunsbīstamība ir arī valsts centrālās daļas un Kurzemes mežos.

NEPLP grib sodīt medijus par nepareizu vārda "deportācijas" lietošanu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piemērojusi 8500 eiro administratīvo sodu interneta portālam "tvnet.lv" par, tās ieskatā, nepareizu vārda "deportācija" lietošanu. Turklāt šo vārdu lietojis nevis pats medijs, bet intervējamais...

Prezidenta vēlēšanas: Kuram kandidātam uzvaru prognozē bukmeikeri?

Lai arī Saeima gatavojas vasaras periodam, kad iestāsies sesiju pārtraukums (neskaitot, protams, ja tiks sasauktas ārkārtas sēdes), 100 tautas ievēlētiem deputātiem priekšā ir vēl ļoti svarīgs darbs - izvēlēties nākamo Latvijas Republikas valsts prezid...

26. maijā notiks Purvīša balvas 2023 pasniegšanas ceremonija
Piektdien, 26. maijā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks Purvīša balvas 2023 pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiks paziņots Purvīša balvas 2023 laureāts, tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu mākslā tekstilmāksliniecei Edīte...


Komentāri