lv
ycaYcNmzYZ6yQD7zTJ0paPIb9MBHuh6wVC3zrh0g
176966

Atkal cīņa pret krāsnīm? Rīgā top jauni noteikumi par apkures veidiem apkaimēs

Atkal cīņa pret krāsnīm? Rīgā top jauni noteikumi par apkures veidiem apkaimēs

Rīgas domē top jauni noteikumi par apkures veidiem dažādās galvaspilsētas apkaimēs, informēja pašvaldībā.

Rīgas dome aicina rīdziniekus piedalīties aptaujā un paust viedokli par jaunajiem apkures noteikumiem. No pirmdienas, 14.novembra, līdz 5.decembrim anketa pieejama pašvaldības mājaslapā.

Anketā jautāts, piemēram, vai gaisa kvalitātes uzlabošanai pilsētā vajadzētu ierobežot kurināmā izmantošanu, kas rada lielāku piesārņojumu, kā arī, vai būtu nepieciešams līdzsvarot gaisa kvalitātes uzlabošanu un samazināt energoatkarību, noteiktās situācijās dodot priekšroku vietējos resursos balstītai siltumapgādei pār importētas dabasgāzes kurināmā izmantošanu.

Decentralizētā siltumapgāde Rīgā ir būtisks piesārņojuma avots cietajām daļiņām, slāpekļa oksīdiem un ogļskābās gāzes emisijām, pausts Rīgas domes paziņojumā. Jaunie noteikumi paredzēs samazināt gaisa piesārņojumu, kur tas pārsniedz normas, kā arī samazināt CO2 emisijas, nosakot ierobežojumus gāzes un biokurināmā izmantošanā un veicinot pieslēgšanos centralizētajai siltumapgādei vai bezemisiju situma avotu izmantošanu.

Austrumu slimnīcā ieradusies otrā Ukrainā cietušo karavīru grupa
Pirmdien, 14. novembrī, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ieradās otrā Ukrainas karā ievainoto karavīru grupa – 17 pacienti, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.
Kopš vasaras Latvijā demontēti vairāk nekā 120 okupācijas režīmu slavinoši objekti
Pēc Latvijas pašvaldību sniegtās informācijas noteiktajā termiņā – līdz 15. novembrim – demontēti visi 69 Ministru kabineta (MK) noteikumos "Latvijas Republikas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu saraksts" ...
Seksīgā Samanta iziet tautās ar savu mīļoto

Londonā žurnāla "Glamour Gada" sievietes balvas pasniegšanas ceremonijā viena no galvenajām sietiete-varone bija slavenā "Sekss un liepilsēta" seriālu aktrise - 66 gadus vecā Kima Ketrela, kurai tika pievērsta īpaša uzmanība. Tam bija iemesls!

Aktrise u...



Komentāri