lv
ObhB494wDNdeIf33O0By6zpgdFsGizRm1irzp8z0
1766292

Izveidota darba grupa, kas padziļināti analīzēs vardarbību ģimenēs

Izveidota darba grupa, kas padziļināti analīzēs vardarbību ģimenēs

Tieslietu padome šodien nolēma izveidot darba grupu, kura veiks padziļinātu analīzi par tiesu darbu lietās, kas saistītas ar vardarbību ģimenēs un draudiem personas dzīvībai vai veselībai, informēja padome.

Darba grupā piedalīsies Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas tiesnese Ilze Celmiņa, AT Krimināllietu departamenta senatore Sandra Kaija, Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Liene Mikulāne, kā arī Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Inita Ilgaža, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas pārstāve Dana Rone un Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības koordinācijas nodaļas virsprokurore Inga Niedre.

Darba grupas uzdevums būs veikt analīzi par tiesu sistēmas darba organizācijas praksi un identificēt starpinstitucionālās sadarbības nepilnības lietās, kas saistītas ar personas aizsardzību pret vardarbību ģimenē un draudiem cilvēka dzīvībai vai veselībai. Vienlaikus darba grupa aicināta izstrādāt priekšlikumus, lai efektīvi nodrošinātu aizskarto personu tiesības uz aizsardzību minētajās lietās, kā arī pilnveidot tiesu komunikāciju krīzes situācijās.

Jau vēstīts, ka jautājums par vardarbības gadījumiem īpaši aktuāls kļuvis gan pēc tam, kad Jēkabpils novadā dzīvesbiedrs nogalināja sievieti, gan pēc zēna piekaušanas un citiem saistītajiem notikumiem Imantā, Rīgā.

Kokorevičs informē, ko jāizmanto enerģētiskajai neatkarībai

Enerģētiskajai neatkarībai kā prioritārais jāizmanto vietējais kurināmais, pirmdien Saeimas Enerģētikas forumā teica Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) viceprezidents Guntars Kokorevičs.

Enerģētiskā neatkarība ir ļoti būtiska, tāpēc LDDK ieska...

Serbijā akreditēta nerezidējošā Latvijas vēstniece Ieva Briede

Belgradā pirmdien Latvijas vēstniece Ieva Briede svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Serbijas prezidentam Aleksandaram Vučičam, informēja Ārlietu ministrijā.

Ar Serbijas prezidentu vēstniece pārrunāja Latvijas un Serbijas politiskās, droš...

Rīgā notiks Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sanāksme

Piektdien, 26.maijā, Rīgā norisināsies Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pastāvīgās komitejas sanāksme, kas pulcēs parlamentāriešus no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm, informē Saeimas Preses dienestā.

Latviju pārstāv valsts delegācijas EPP...



Komentāri