lv
HIBNSeSSVhrpdgeLfmWVhZ0ylAnCNF3oCPDlmQuZ
1765854

Serbijā akreditēta nerezidējošā Latvijas vēstniece Ieva Briede

Serbijā akreditēta nerezidējošā Latvijas vēstniece Ieva Briede

Belgradā pirmdien Latvijas vēstniece Ieva Briede svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Serbijas prezidentam Aleksandaram Vučičam, informēja Ārlietu ministrijā.

Ar Serbijas prezidentu vēstniece pārrunāja Latvijas un Serbijas politiskās, drošības un ekonomiskās aktualitātes, kā arī iespējas stiprināt abu valstu attiecības. Vēstniece uzsvēra Latvijas intereses attīstīt ciešākas tūrisma un biznesa saiknes un informēja par Latvijas nacionālās aviokompānijas "airbaltic" maijā sāktajiem tiešajiem lidojumiem no Rīgas uz Belgradu.

Briede apliecinājusi Latvijas atbalstu Serbijas eirointegrācijas procesam, novērtējot Serbijas līdz šim paveikto un aicinot turpināt sāktās reformas. Vēstniece uzsvēra, ka Krievijas kara Ukrainā kontekstā ES kandidātvalstīm ir svarīgi saskaņot ārpolitiku ar Eiropas Savienības Kopējo ārējo un drošības politiku.

Latvijas vēstniece Serbijā rezidē Atēnās, Grieķijā.

Rīgā notiks Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sanāksme

Piektdien, 26.maijā, Rīgā norisināsies Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pastāvīgās komitejas sanāksme, kas pulcēs parlamentāriešus no 46 Eiropas Padomes dalībvalstīm, informē Saeimas Preses dienestā.

Latviju pārstāv valsts delegācijas EPP...

Rinkēvičs: Eiropas Miera mehānisms jāsaglabā kā globāls instruments

Eiropas Savienībai (ES) ir jāsūta stingrs un nepārprotams signāls trešajām valstīm par to, sankciju apiešana netiks tolerēta, ES Ārlietu padomes sanāksmē Briselē norādījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kārtējā ES Ārlietu padomes disku...

Zooloģiskajā dārzā notiks Kokvardes karnevāls

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs sestdien, 27.maijā, plkst.11 rīkos Kokvardes karnevālu, kurā varēs izzināt kokvaržu dzīvi un uzzināt par kokvaržu izzušanu no Latvijas dabas un atgriešanos, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstība...



Komentāri