lv
lRwoHbgyWCrwHSPB4EF8hqUyYKuKjytKytdUeCn6
1765637

Zooloģiskajā dārzā notiks Kokvardes karnevāls

Zooloģiskajā dārzā notiks Kokvardes karnevāls

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs sestdien, 27.maijā, plkst.11 rīkos Kokvardes karnevālu, kurā varēs izzināt kokvaržu dzīvi un uzzināt par kokvaržu izzušanu no Latvijas dabas un atgriešanos, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļa.

Karnevālā būs iespēja piedalīties radošās un izzinošās darbnīcās par Latvijā dzīvojošu abinieku - kokvardi. Dalībniekus sagaida dažādas ar kokvardes dzīvi saistītas aktivitātes. Tāpat taps lielākais kokvardes zīmējums Latvijā.

Rīgas Zooloģiskā dārza speciālisti 1988.gadā uzsāka austrumu kokvaržu atjaunošanu Latvijas dabā. Kopš tā laika turpinās sugas pētījumi - uzskaites un arī ģenētiskie pētījumi. To rezultātā 2021.gadā izdevies noskaidrot, ka Latvijā sastopamā suga ir austrumu kokvarde, nevis Eiropas kokvarde kā tika uzskatīts iepriekš.

Arī šogad speciālisti devušies uz kokvaržu apdzīvotajām vietām, lai turpinātu zinātnisko darbību.

Austrumu kokvardes izplatības areāls Latvijā pašlaik aptver visu Dienvidkurzemes novadu un lielu daļu Kuldīgas novada, kā arī nedaudz iesniedzas Saldus un Ventspils novados. Kokvardes iekļautas Latvijas īpaši aizsargājamo sugu sarakstā.

Sensācija Rīgā! Norvēģija bullīšos uzveic Kanādu

Norvēģijas vīriešu hokeja izlase pirmdien Rīgā pasaules čempionātā hokejā B apakšgrupas mačā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Kanādu, kamēr Tamperē pie panākuma tika Zviedrija.

Norvēģi "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja ka...

Ministre: Krieviju karš Ukrainā nav pilnībā novājinājis

Pasaules sabiedrībai ir maldīgi uzskatīt, ka Krieviju karš Ukrainā ir pilnībā novājinājis un tā nav spējīga uz jauniem stratēģiskiem pārsteigumiem, šodien uzrunājot Ziemeļu grupas aizsardzības ministrus, šādu vērtējumu pauda Latvijas aizsardzības minis...

Latvijā sākas nieru veselības nedēļa

Šodien ar devīzi "Noskaidro savu nieru veselību!" sākas ikgadējā Nieru veselības nedēļa, ko organizē Latvijas Nefrologu asociācija un Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS), informē pasākuma rīkotāji.

Nieru veselības nedēļas mērķis ir sa...



Komentāri