lv
RnuEAg3SjjdzXywo4YsrquUMkvaKEjG1WTtaYon0
1748134

Patvēruma meklētāju skaits Latvijā ir ļoti liels, atzīst PMLP priekšniece

Patvēruma meklētāju skaits Latvijā ir ļoti liels, atzīst PMLP priekšniece

Latvijā patvēruma meklētāju skaits ir ļoti liels, atzinusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze.

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā šonedēļ Roze norādīja, ka, neraugoties uz īpašo situāciju uz robežas ar Baltkrieviju un robežsargu centieniem imigrantu atturēšanā nelikumīgi šķērsot robežu, patvēruma meklētāju skaits ir ļoti liels.

Šogad līdz 12.maijam kopumā patvērumu pieprasījušas 372 personas. Patvērumu pieprasījis 161 Sīrijas, 46 Afganistānas, 51 Irākas, 17 Bangladešas, 14 Baltkrievijas, 15 Krievijas un trīs Ukrainas valstspiederīgie.

Uz 11.maiju izskatīšanā bija 212 personu iesniegumi par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

"Ļoti liela daļa no tiem, kas pieprasa patvērumu un atrodas patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos, pēc dažām dienām dodas prom, jo viņu mērķis nav Latvija, bet Eiropa. Centrs nav slēgta iestāde, un viņi to izmanto," norādīja Roze.

Muceniekos 8.maijā uzturējās 137 personas.

79 Krievijas pilsoņu iesniegumu izskatīšana PMLP vai tiesā ir dažādās stadijās. Daudzos gadījumos izskatīšanas termiņš tiek pagarināts, tostarp, lai saņemtu Valsts drošības dienesta atzinumu. Saskaņā ar pēdējiem tiesas spriedumiem personām, kuras nevēlas karot Ukrainā un pieprasa patvērumu Latvijā, piešķirams bēgļa statuss.

Rekomendēs nespēlēt dubultspēlēs kopā ar apšaubāmas reputācijas partneriem

Latvijas Tenisa savienība (LTS) rekomendēs tenisistiem izvairīties no spēlēšanas dubultspēlēs kopā ar partneriem ar apšaubāmu reputāciju, apstiprināja LTS ģenerālsekretārs Jānis Mellups.

Mēneša sākumā Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja Starptautiskās ...

ZZS ar Rinkēviču tiksies Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija 30.maijā tiksies ar Valsts prezidenta amatam "Jaunās vienotības" izvirzīto kandidātu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Kā informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, tikšanās ar Rinkēviču paredzēta 30....

Mākslīgais intelekts un māksla
Arvien vairāk kultūras pārstāvju mākslīgo intelektu ievij savos darbos un arvien asākas ir diskusijas - vai mākslīgā intelekta radītie darbi uzskatāmi par oriģināliem un vērtīgiem? Vai ņemot vērā, ka mākslīgo intelektu "apmāca" ievadot tajā lielus jau ...


Komentāri