lv
UNFWJjXBgHdmSz8Y8jdoWaMUTt2j9WmCTKsCh4ZL
1748126

Mākslīgais intelekts un māksla

Mākslīgais intelekts un māksla
Arvien vairāk kultūras pārstāvju mākslīgo intelektu ievij savos darbos un arvien asākas ir diskusijas - vai mākslīgā intelekta radītie darbi uzskatāmi par oriģināliem un vērtīgiem? Vai ņemot vērā, ka mākslīgo intelektu "apmāca" ievadot tajā lielus jau esošu mākslas darbu arhīvus, tas nepārkāpj autortiesības? Par to raidījumā "KultūrKlubs" Monika Cālīte runā ar fotomākslinieku un festivāla "Rīgas fotomēnesis" kuratoru Arni Balčus un dizaineri Karolu Rubeni, kura darbojas Latvijas komandā Venēcijas arhitektūras biennālē. Abi izmantojuši mākslīgo intelektu savā daiļradē.
Ministre: Tiesnešu karjeras jautājumos nav vietas ideoloģijai un politikai

Ideoloģiskiem un politiskiem priekšnoteikumiem tiesnešu karjeras jautājumos demokrātiskā un tiesiskā valstī nav vietas, šodien Latvijas tiesnešu konferencē uzsvēra tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Iepriekš tiesu varas neapmierinātību ir izsa...

LM lūgusi LPS sniegt savu redzējumu atalgojuma palielinājumam aprūpētājiem

Labklājības ministrija (LM) lūgusi Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) sniegt savu redzējumu atalgojuma palielinājumam aprūpētājiem, pavēstīja LM valsts sekretāra vietniece Aija Grīnberga.

Valsts kontroles (VK) 2022.gada finanšu revīzijā minēts, ka LM ...

Šogad Rīgā ierīkos desmit jaunas pilsētas pļavas. Kur tās atradīsies?

Šogad Rīgā ierīkos desmit jaunas pilsētas pļavas, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Latvijas Dabas fonds (LDF) sadarbībā ar Rīgas domi un apkaimju biedrībām trešo gadu kopīgi veido pilsētas pļavas - savvaļas augu oāzes dabas daudzveidīb...



Komentāri