lv
57ny7sv4zYSG8dEatqJi44UxwvkbsciQglSF3BEc
1747890

Ministre: Tiesnešu karjeras jautājumos nav vietas ideoloģijai un politikai

Ministre: Tiesnešu karjeras jautājumos nav vietas ideoloģijai un politikai

Ideoloģiskiem un politiskiem priekšnoteikumiem tiesnešu karjeras jautājumos demokrātiskā un tiesiskā valstī nav vietas, šodien Latvijas tiesnešu konferencē uzsvēra tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Iepriekš tiesu varas neapmierinātību ir izsaukuši, piemēram, atsevišķi Saeimas lēmumi, neapstiprinot piedāvātos tiesnešu amata kandidātus.

Ministre uzskata, ka Latvija kā neatkarīga un tiesiska, demokrātiska valsts var pastāvēt tikai tad, ja visi varas atzari cieņpilni darbojas cits citam līdzas.

Tāpat ir nepieciešams uzticēties tiesu varas iekšējai spējai pašorganizēties un pašiem ļaut risināt tiesnešu kvalifikācijas, ētikas un ar dienesta atbildību saistītus izaicinājumus.

Ministre uzskata, ka tiesnešiem pašiem jāļauj risināt arī tiesu budžeta jautājumus.

Lībiņa-Egnere norādīja, ka nav pieļaujama arī populistiska un nekonstruktīva tiesu varas kritika, jo tā rosina ne tikai neuzticēšanos tiesu varai, bet valstij kopumā.

LM lūgusi LPS sniegt savu redzējumu atalgojuma palielinājumam aprūpētājiem

Labklājības ministrija (LM) lūgusi Latvijas Pašvaldību savienībai (LPS) sniegt savu redzējumu atalgojuma palielinājumam aprūpētājiem, pavēstīja LM valsts sekretāra vietniece Aija Grīnberga.

Valsts kontroles (VK) 2022.gada finanšu revīzijā minēts, ka LM ...

Šogad Rīgā ierīkos desmit jaunas pilsētas pļavas. Kur tās atradīsies?

Šogad Rīgā ierīkos desmit jaunas pilsētas pļavas, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Latvijas Dabas fonds (LDF) sadarbībā ar Rīgas domi un apkaimju biedrībām trešo gadu kopīgi veido pilsētas pļavas - savvaļas augu oāzes dabas daudzveidīb...

8% Latvijas iedzīvotāju apsver pārcelšanos uz jaunāku, energoefektīvāku mājokli

Aizvadītajā apkures sezonā saņemtie rekordlielie rēķini par apkuri un elektrību pamudinājuši Latvijas iedzīvotājus ļoti nopietni apsvērt radikāļu soļu speršanu izdevumu samazināšanā. Katrs divpadsmitais tirgus izpētes aģentūras Norstat Latvija aptaujāt...



Komentāri