lv
kXncicaYmUowFIyBiorhRFJtHLH8rKgVsWh7QFPL
1733314

Bigbank grupas kredītportfelis izaudzis līdz 1,4 miljardiem eiro

Bigbank grupas kredītportfelis izaudzis līdz 1,4 miljardiem eiro

Baltijā un vairākās citās Eiropas valstīs strādājošās Bigbank grupai gada pirmajā ceturksnī bruto kredītportfelis palielinājās par 73 miljoniem eiro jeb 5% un sasniedza rekordaugstu līmeni – 1,4 miljardus eiro. Latvijas filiāles izsniegto hipotekāro kredītu apjoms palielinājies par 22%, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada 1.ceturksni, savukārt depozītā pieņemtās naudas apjoms - par 67%, informē banka.

«Bigbank Latvijā soli pa solim kļūst par nozīmīgāku spēlētāju banku sektorā. Klienti ir novērtējuši mūsu hipotekārā kredīta piedāvājumus un uzticas tam aizvien vairāk, ko apliecina pirmā ceturkšņa rezultāti. Arī savu uzkrājumu pavairošanu Latvijas iedzīvotāji aizvien biežāk uztic tieši mums. Tam pamatā ir Bigbank piedāvātās depozīta likmes, kas šobrīd ir augstākās valstī,» labos ceturkšņa rezultātus skaidro Bigbank Latvijas filiāles vadītājs Edgars Surgofts.

Visas Bigbank grupas ietvaros visstraujāk audzis mājokļa kredītportfelis - par 22 miljoniem eiro jeb 10% līdz 246 miljoni eiro, kā arī korporatīvo aizdevumu portfelis - par 40 miljoniem eiro jeb 9% līdz 513 miljoni eiro. Stabilu izaugsmi turpina patēriņa kreditēšana, kas ceturkšņa laikā palielinājusies par 12 miljoniem eiro (+2%) un aizdevumu apjoms sasniedzis 674 miljonus eiro. Salīdzinot ar 2022. gada 1.ceturksni, bruto kredītportfelis pieaudzis par 413 miljoniem eiro, un ir par 41% lielāks nekā pirms gada. Straujā izaugsme nav pazeminājusi kredītportfeļa kvalitāti, un tā joprojām ir augsta. Ilgāk par 90 dienām maksājumus kavē tikai 1,4% klientu.

Noguldījumu portfelis pieauga pat straujāk nekā kredītportfelis, ceturkšņa laikā palielinoties par 130 miljoniem eiro (+10%) līdz 1,5 miljardiem eiro. Ievērojami kāpusi klientu interese par termiņnoguldījumiem, un tā rezultātā depozītu apjoms pieauga par 99 miljoniem eiro, kas ir par 13% vairāk nekā pērnā gada nogalē.

«Pirmā ceturkšņa rezultāti rāda, ka ar Bigbank finanšu rezultātiem un izaugsmi viss ir kārtībā. Esam gandarīti, ka esam spējuši būt labs partneris daudziem mājokļu pircējiem, kā arī korporatīvajiem klientiem jaunu projektu uzsākšanā. Neraugoties uz neskaidro ārējo vidi un nepārtraukti augošajām procentu likmēm, mēs nenovērojam parādnieku skaita pieaugumu vai aizdevumu apjoma samazināšanos. Bankas veiksmīgo darbību sekmējis 42,7 miljonu eiro papildu kapitāls, kas piesaistīts, izmantojot trīs mūsu obligāciju emisijas pēdējo divu ceturkšņu laikā. Esam ļoti pateicīgi visiem investoriem par viņu uzticību un ceram uz izaugsmi, kas pārsniedz vidējo tirgus rādītāju,» rezultātus komentēja Bigbank valdes priekšsēdētājs Martins Lants.

Bigbank grupa 2023. gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 9,6 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir par 51% vairāk nekā 2022. gada pirmajā ceturksnī nopelnītie 6,4 miljoni eiro. Bigbank kapitāla atdeve 2023. gada 1. ceturksnī bija 18%.

Kurucam 14 punkti Banki vadītās SIG uzvarā Francijas čempionāta spēlē

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien guva 14 punktus viņa pārstāvētās un Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītās Strasbūras SIG uzvarā Francijas čempionāta pamatturnīra pēdējā mačā, SIG iekļūstot "play-off" turnīrā.

Strasbūras vien...

Latvija trešdien no Islandes pārņem prezidentūru EP Ministru komitejā

Latvija no Islandes trešdien, 17.maijā, pārņems prezidentūru Eiropas Padomes Ministru komitejā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Islandes ārlietu ministre Tordīsa Kolbrūna Reikforda Gilfadotira rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem prezidentūras pilnva...

PČ spēlēs Šveice grauj Kazahstānu, bet ungāri pārsteidzoši uzveic Franciju

Pasaules čempionātā hokejā Rīgā un Tamperē otrdien pa uzvarai svinēja Šveice un Ungārija, kurai tā bija pirmā uzvara elites divīzijā kopš 2016.gada, kad tika pārspēta Baltkrievija

B grupā "Arēnā Rīga" Šveice ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) sagrāva Kazahstānu.

Uz...



Komentāri