lv
kxHf53ngwOuVTKlytlsdUxWWkBRoqOlCFEVmbjFh
1714022

Čukste par sakāvi: Ja tā sākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt

Čukste par sakāvi: Ja tā sākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt

Latvijas izlasei pret Kanādu izvērtās neveiksmīgs spēles sākums, kas izrādījās noteicošs mača iznākumā, sarunā ar žurnālistiem pēc mača teica Latvijas aizsargs Kārlis Čukste.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti pirmajā pasaules čempionāta mačā Rīgā ar rezultātu 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) atzina Kanādas pārākumu.

"Sākām spēli "uz papēžiem" un pēc tam vairs nevarējām dabūt nekādu iniciatīvu atpakaļ. Ja tā iesākam spēli, grūti pēc tam kaut ko atgūt. Sarežģīti pēc tāda mača sākuma spēlēt pret Kanādu," secināja Čukste.

"Zinājām pretinieku un to, kas mūs sagaida. Mēģinājām cīnīties, taču nekas nesanāca," turpināja aizsargs.

Viņš skaidroja, ka pretinieki īpaši nepārsteidza, bet vienkārši laukumā spēja parādīt ātru un kvalitatīvu hokeju, kas sagādāja grūtības Latvijas izlasei. "Mums vienkārši neizdevās sava spēle. Varējām pieļaut mazāk kļūdas ar ripu, brīžiem jau rādījām, ka arī varam spēlēt, bet tādus momentus vajag vairāk," viņš piebilda.

Sestdien Latvijas hokejisti aizvadīs otro pasaules čempionāta maču, kurās stāsies pretī Slovākijai.

"Galvenais ir spēlēt ar brīvu galvu un sākt maču jau no pirmās minūtes," norādīja Čukste. "Visi zinām, ka šis ir garš turnīrs ar daudzām spēlēm un tā bija tikai viena, kuru vajadzēs aizmirst pirms nākamajiem mačiem."

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc dueļa pret Slovākiju, Latvija 15.maijā spēkosies ar Čehiju, 17.maijā - ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies līdz 28.maijam.

Visā Latvijā norisināsies Muzeju nakts

Šovakar visā Latvijā sāksies Muzeju nakts, kurā piedalīsies vairāk nekā 244 muzeji un sabiedriskās dzīves veidotāji, informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Muzeju nakts pasākumiem šogad ir izraudzīta tēma "rad...

Mārtiņš Ozoliņš – no sapņa par mežsargu līdz operas galvenā diriģenta amatam
Kādu brīdi pirms dzimšanas dienas raidījumu "Daudz laimes, jubilār!" pagodina Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš, – tas ir amats, kas augsti kotējas pasaulē, jo opera allaž ir vairāk nekā tikai teātris vai – ja gri...
Skrīnings un finansējums. Farmācijas kompānijas vadītājs vērtē Latvijas medicīnas nozares mīnusus
Inovatīvie medikamenti pieejami ar vairāku gadu nobīdi, veselības nozarē papildu finansējumu saņem vien dažas prioritārās jomas, vērojama maza cilvēku atsaucība veikt profilaktisko vēža skrīningu. Tie ir daži no farmācijas kompānijas "Novartis&quo...


Komentāri