lv
va7ups5gaLMJVYbppQL43QP8oMQ4mEnaRsyRoRN6
1711388

Skrīnings un finansējums. Farmācijas kompānijas vadītājs vērtē Latvijas medicīnas nozares mīnusus

Skrīnings un finansējums. Farmācijas kompānijas vadītājs vērtē Latvijas medicīnas nozares mīnusus
Inovatīvie medikamenti pieejami ar vairāku gadu nobīdi, veselības nozarē papildu finansējumu saņem vien dažas prioritārās jomas, vērojama maza cilvēku atsaucība veikt profilaktisko vēža skrīningu. Tie ir daži no farmācijas kompānijas "Novartis" Eiropas reģiona vadītāja Meta Zellera "Delfi" paustajiem secinājumiem, kritiski vērtējot Latvijas veselības aprūpes sistēmu no malas. Pacientu organizāciju tīkla vadītāja Baiba Ziemele vairumam Zellera novērojumu piekrīt, kā arī ar piemēriem skaidro, kā šie izaicinājumi ietekmē Latvijas iedzīvotājus.
Pieļāvām stulbas kļūdas, bet galvu augšā – šī bija tikai pirmā spēle, akcentē Zīle
Latvijas hokeja izlase pirmajā Rīgā notiekošā pasaules čempionāta mačā pret Kanādu pieļāvusi stulbas kļūdas, kas maksājušas vārtus, taču nevajag nokārt galvas, jo iespējas uzvarēt vēl būs, norādīja aizsargs Kristaps Zīle. Viņam pēc cīņas piekrita arī p...
airBaltic iekļauj Agādīru kā otro Āfrikas galamērķi

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka gaidāmajā ziemas sezonā, kas sāksies 2023. gada oktobra beigās, tiks iekļauts jauns maršruts – Rīga–Agādīra (Maroka).

Pirmais lidojums jaunajā maršrutā paredzēts 4. novembrī, un sagaidāms, ka tas ilgs 5 stunda...

IZM neatbalsta LiepU reorganizāciju sadarbībā ar LU

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) neplāno tālāk virzīt lēmumu par Liepājas Universitātes (LiepU) turpmāko attīstību un reorganizāciju sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU), apliecināja ministrija.

Kā vēstīts, LiepU padome 28.aprīlī konceptuāli a...



Komentāri