lv
Mk6pNoTgehYQaTwSNLPbMn9Gotw8PWCIz0vj0rYI
1709457

Atkārtoti! Meklē Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas direktoru

Atkārtoti! Meklē Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas direktoru

Kultūras ministrija izsludinājusi atklātu konkursu uz Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas direktora amatu, informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Jau rakstīts, ka valdība 11.aprīlī lēma reorganizēt Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu un Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu un veidot apvienotu Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolu.

KM pārstāve norāda, ka galvenās izvirzītās prasības vidusskolas direktora amata pretendentiem ir atbilstība Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajam, augstākā izglītība, vismaz trīs gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā un vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā.

Tāpat tiek sagaidītas teicamas latviešu valodas un labas angļu valodas zināšanas, kā arī vēlama darba pieredze projektu vadībā, zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm, tāpat arī zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem un kultūras nozari.

Pretendentiem nepieciešama arī izpratne par profesionālās izglītības iestādes vadīšanu, no personīgajām īpašībām - orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana un stratēģiskais redzējums. Pretendenti savus pieteikumus KM var iesniegt līdz 5.jūnijam.

Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas direktora mēneša atlīdzība paredzēta no 1763 līdz 2640 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola ir KM padotībā esoša profesionālās vidējās izglītības iestāde, kas saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu darbību uzsāks 2023.gada 1.augustā.

Patlaban Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolu vada Ilma Šteinberga, savukārt Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolu - Raimonds Arbidāns.

Šteinberga sāka pildīt Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktore pienākumus 2021.gadā. Latvijas Universitātē (LU) viņa ieguvusi izglītības zinātņu maģistra grādu pedagoģijā, Latvijas Mākslas akadēmijā - mākslinieka profesionālo kvalifikāciju, Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā apguvusi keramiķes prasmes.

Arī Arbidāns kļuva par Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas direktoru 2021.gadā. Viņš absolvējis LU, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā. Rēzeknes Augstskolā viņš ieguvis bakalaura grādu skolu psiholoģijā un veselības mācības skolotāja kvalifikāciju, kā arī būvdarbu vadītāja kvalifikāciju. Arbidāns vidējo izglītību un kora diriģenta, mūzikas skolotāja kvalifikāciju ieguvis Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā.

Bauskas novada svētkos būs vērojamas karavīru cīņas

Šogad Bauskas novada svētki "Zem zelta ozola zariem" notiks sestdien, 13.maijā, Mežotnes pilskalnā, informēja pašvaldība.

Mežotnes pilskalna plakumā plkst.13 notiks svētku atklāšana. Līdz plkst.17.30 būs vērojama seno amatu sēta ar seno amatu demonstrēj...

Latvijas piegādātājiem ir iespēja piedalīties Lietuvas biokurināmā shēmā RED BP

Lietuvā 1.maijā sāka darboties nacionālā biokurināmā ilgtspējības shēma "RED BP", kurā piedalīties var arī Latvijas piegādātāji, informēja starptautiskās biokurināmā biržas “Baltpool” pārstāvji.

No 1.janvāra Eiropas Savienības (ES) energoresursu tirgus ...

Matīss Rožlapa: 'Gribu pārbaudīt sevi un izsisties jaunā vidē.'
RSU komandas veiksmīgā sezona, karstā vasara sieviešu valstsvienībā un Latvijas U16 izlasē, kā arī jauns izaicinājums nākamajā sezonā Vācijas kluba Nērdlingenas “Angels” galvenā trenera postenī – sarunu ar Matīsu Rožlapu var raksturot kā “trīs vienā”. ...


Komentāri