lv
rHWLMbOvI58ZgyX3prOZm47VWDz44RsUygKQ0xcc
1709225

Bauskas novada svētkos būs vērojamas karavīru cīņas

Bauskas novada svētkos būs vērojamas karavīru cīņas

Šogad Bauskas novada svētki "Zem zelta ozola zariem" notiks sestdien, 13.maijā, Mežotnes pilskalnā, informēja pašvaldība.

Mežotnes pilskalna plakumā plkst.13 notiks svētku atklāšana. Līdz plkst.17.30 būs vērojama seno amatu sēta ar seno amatu demonstrējumiem - rotu darbnīca, dzintara apstrādes darbnīca, bronzas liešana un rotu izgatavošana un citiem, kā arī varēs skatīties seno karavīru cīņu paraugdemonstrējumus un karavīru turnīru, kā arī notiks loka šaušanas turnīrs.

Senpilsētas laukumā notiks spēles bērniem un zirgu izjādes. Pie Mežotnes baznīcas būs izvietots tirgus un cirks, Zemgaļu ostā plkst.14, 16, un 18 notiks ceļojums Mežotnes pilskalna vēsturē ar vēsturnieku Aigaru Urtānu. Vīna kalnā no plkst.15 līdz 20 notiks senie rituāli un gaismas plosta darināšana.

Svētkos piedalīsies vairākas folkloras kopas - Svitenes "Svitene", Bārbeles "Tīrums", Codes "Dreņģeri", Ceraukstes "Laukam pāri", Tērvetes "Ceļteka", Lēdurgas "Putni" un vīru kopa "Vilki". No plkst.20 līdz 21 noritēs Ūsiņa rituāls, bet plkst.21.15 varēs doties uz Lielupes krastu gaismas plosta laišanai Lielupē, kas ieplānota 21.30.

Mežotnes baznīcā plkst.18 būs iespēja noklausīties zvanu ansambļa "Campanella" koncertu.

No plkst.19 līdz 22 Lielupes krastā izskanēs koncertprogramma ar folkloras kopu "Kokles", postfolka grupu "Zari", Katrīnu Dimantu un "Zeltračiem", Dzintaru Liporu un vīru kopu "Vilki", savukārt no plkst.22 noritēs koncertteiksma "No krastiem" ar Latvijas mūsdienu tautas mūzikas grupu "Auļi" un kori "Anima", bet no plkst.23 viesus uz latvju dančiem aicinās grupa "Folkkardio" un Rīgas danču klubs.

Mežotnes pilskalns atrodas desmit kilometrus no Bauskas, Rundāles pagastā, Lielupes kreisajā krastā iepretim Mežotnes ciemam. Laika posmā no 9. līdz 13.gadsimtam tas izveidojies par vienu no varenākajiem seno zemgaļu pilskalniem - senās Upmales valsts centrs ar plašāko senpilsētu 13 hektāru platībā. Pie pilskalna Lielupes ielokā atradusies senā osta.

Mežotne kā tirdzniecības punkts iezīmēta ap 1164.gadu arābu ģeogrāfa Idrīsi pasaules kartes aprakstā, savukārt Indriķa Livonijas hronikā aprakstītas 1219. un 1220.gada krustnešu cīņas ar zemgaļiem pie senās Mežotnes pils.

Latvijas piegādātājiem ir iespēja piedalīties Lietuvas biokurināmā shēmā RED BP

Lietuvā 1.maijā sāka darboties nacionālā biokurināmā ilgtspējības shēma "RED BP", kurā piedalīties var arī Latvijas piegādātāji, informēja starptautiskās biokurināmā biržas “Baltpool” pārstāvji.

No 1.janvāra Eiropas Savienības (ES) energoresursu tirgus ...

Matīss Rožlapa: 'Gribu pārbaudīt sevi un izsisties jaunā vidē.'
RSU komandas veiksmīgā sezona, karstā vasara sieviešu valstsvienībā un Latvijas U16 izlasē, kā arī jauns izaicinājums nākamajā sezonā Vācijas kluba Nērdlingenas “Angels” galvenā trenera postenī – sarunu ar Matīsu Rožlapu var raksturot kā “trīs vienā”. ...
'eXi hokejs': Laviņš un Sorokins jautri par piedzīvoto abu karjerās un PČ Rīgā
Piedāvājam šī pavasara sporta sarunu šova “eXi” hokeja speciālizlaiduma vienīgo epizodi, kurā pieredzē par piedzīvoto profesionālajā sportā dalās bijušie Latvijas hokeja izlases aizsargi Oļegs Sorokins, kā arī šīs reizes īpašais viesis Rodrigo Laviņš.1...


Komentāri