lv
Eqa6VLHu9aY6iEFHkCtUFau4M1YpmXF0CmMReNhU
1706443

Rīgas Zoodārzā ieradies zilās govs teliņš (+FOTO)

Rīgas Zoodārzā ieradies zilās govs teliņš (+FOTO)

Aprīļa beigās Rīgā ieradies pusgadu vecs teliņš Ferdinands, vēsta Rīgas Zoodārzs.

Lībiešu govis, jūras govis un mēness govis – šādos vārdos mēdz dēvēt Latvijas zilās govis. Viena no tām ir aptuveni pusgadu vecais teliņš Ferdinands, kurš aprīļa beigās ieradies Rīgā no zoodārza filiāles “Cīruļi”.

Ja vēlaties aplūkot lielāku zilo govju ganāmpulku, jādodas uz Dienvidkurzemes novadu, kur atrodas zoodārza filiāle. Šobrīd Latvijā varētu būt palikušas ap 600 Latvijas zilās govis, no tām 21 – “Cīruļos”.

Lai gan lībiešu teika vēsta, ka zilās govis iznākušas no jūras, pastāv dažādas hipotēzes par to rašanos, piemēram, ka tās izcēlušās no vietējās zilganās krāsas tauru pasugas, kas savvaļā ganījās piejūras pļavās pirms vairāk nekā 2000 gadu. Vēsturiski zilās govis tika audzētas piejūras ciematos un pazīstamas ar savu pieticību barības izvēlē, tomēr no tām iegūst mazāk piena nekā no citām šķirnēm. Šī iemesla dēļ tās vēl pirms dažiem gadu desmitiem bija teju izzudušas – to audzēšana nebija komerciāli izdevīga.

Vai šoreiz mājas sienas palīdzēs? Rīgā un Tamperē sākas pasaules hokeja čempionāts
Rīgā un Somijas pilsētā Tamperē piektdien sāksies 86. pasaules hokeja čempionāts. Abas valstis turnīru uzņems otro reizi trīs gadu laikā, tāpēc valstsvienībām spēļu norises vietas būs labi pazīstamas. Vismaz uz turnīra sākumu nebūs daudz augstākā līmeņ...
Politologs: Labākās izredzes joprojām ir Pīlēnam

Patlaban iztrūkst Nacionālās apvienības (NA) paziņojuma par līdz šim izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, tomēr, šauri skatoties, labākās izredzes joprojām varētu būt Uldim Pīlēnam, atzina Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakul...

airBaltic joprojām cieš milzīgus zaudējumus

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī bija 105,1 miljons eiro, kas ir par 74,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 11,4 miljonus eiro, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Šogad pirmajos t...



Komentāri