lv
xKrOoigxVXkigzK3lUXVbC2IY4XGTK0zkZVmEZf0
1705488

Politologs: Labākās izredzes joprojām ir Pīlēnam

Politologs: Labākās izredzes joprojām ir Pīlēnam

Patlaban iztrūkst Nacionālās apvienības (NA) paziņojuma par līdz šim izvirzītajiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, tomēr, šauri skatoties, labākās izredzes joprojām varētu būt Uldim Pīlēnam, atzina Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Runājot par līdz šim izvirzīto kandidātu izredzēm, skaidrākai atbildei patlaban iztrūkstot būtiskas komponentes - saturiska paziņojuma no NA, tāpēc spriest par kandidātu izredzēm esot diezgan grūti.

Ikstens gan nekādā gadījumā neesot starp tiem, kas saka, ka pašreizējā Valsts prezidenta Egila Levita "noiešana no trases" kaut kādā veidā uzlabo Pīlēna izredzes, un drīzāk ir otrādi, proti, Pīlēna izredzes šobrīd ir samazinājušās.

NA opozīcijas partijas "Progresīvie" virzīto kandidāti Elīnu Pinto, protams, neatbalstīšot, bet jautājums esot par to, vai NA virzīs savu kandidātu, un vai to darīs tagad vai kādā vēlākā brīdī.

"Ja mēs tā ļoti šauri skatāmies, tad no trim kandidātiem labākās izredzes droši vien joprojām ir Pīlēnam, bet tas absolūti nenozīmē, ka viņam ir 51 balss. Tur ir diezgan daudz atkarīgs no partiju savstarpējām sarunām," norādīja eksperts.

Apvienotais Saraksts (AS) kā Valsts prezidenta kandidātu izvirzījis savu dibinātāju, uzņēmēju un arhitektu Pīlēnu. Savukārt "Progresīvie" Valsts prezidenta amatam izvirzījuši publiskās pārvaldības eksperti Pinto, bet Jaunā Vienotība (JV) - ārlietu ministru Rinkēviču. Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits atteicies no kandidēšanas uz otro termiņu.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

airBaltic joprojām cieš milzīgus zaudējumus

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī bija 105,1 miljons eiro, kas ir par 74,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi sasniedza 11,4 miljonus eiro, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Šogad pirmajos t...

Sarunu festivāls Lampa Cēsīs piedāvās vairāk nekā 300 pasākumus

Piektdien, 9.jūnijā, un sestdien, 10.jūnijā, Cēsis notiks devītais Sarunu festivāls "Lampa", piedāvājot vairāk nekā 300 pasākumus, informēja festivāla projektu vadītāja Irīna Kuzņecova.

Šogad programma tapusi, sadarbojoties ap 260 dažādām organizācijām ...

Levits: Mākslīgo intelektu nedrīkst izmantot, lai manipulētu ar sabiedrisko domu

Digitālās tehnoloģijas nedrīkst dot iespēju manipulēt ar sabiedrisko domu, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, kurš ceturtdien tikās ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieci digitālajos jautājumos Margrēti Vestāgeri.

Kā informēja Va...



Komentāri