lv
S5goN9Bhrhu7t227tR7EN7Pl3tQN1jbe4cE4YU2Y
1704038

Pīlēns atbild Levita ierosinājumam atsaukt savu kandidatūru

Pīlēns atbild Levita ierosinājumam atsaukt savu kandidatūru

Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzītais "Apvienotā saraksta" (AS) kandidāts, šī politiskā spēka dibinātājs Uldis Pīlēns neredz nekādu pamatu atsaukt savu kandidatūru, šādu viedokli viņš pauda "Latvijas Radio".

Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits trešdien paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru uz otro termiņu šajā amatā. Paziņojumā viņš aicināja arī otru koalīcijas partnera atbalstīto kandidātu - AS dibinātāju, arhitektu un uzņēmēju Pīlēnu - rīkoties līdzīgi un atteikties no kandidēšanas.

Pīlēns Latvijas Radio norādīja, ka ir piedāvājis tikties ar visām Saeimas frakcijām, sākot ar "Jauno vienotību" (JV) kā lielāko frakciju.

Levits nolēmis tomēr nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu. Līdz trešdienai, kad viņš paziņoja par šo savu izšķiršanos, publiski bija izskanējuši divi potenciālie kandidāti uz Valsts prezidenta amatu - pašreizējais prezidents Levits un Pīlēns, kura kandidatūru AS jau trešdien oficiāli pieteica. Levitu bija plānojusi pieteikt NA.

Nevienam no abiem minētajiem kandidātiem pārliecinoša atbalsta Saeimā līdz šim nebija, bet koalīcija par vienu kandidātu līdz šim nebija vienojusies.

Ceturtdien tapa zināms, ka JV Valsts prezidenta amatam nolēmusi virzīt ilggadējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru. Savukārt opozīcijas partija "Progresīvie" paziņoja, ka Valsts prezidenta amatam virzīs publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

LIZDA apšauba aprēķinus saistībā ar streika prasību izpildi - prasīs skaidrojumu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) prasīs Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sniegt skaidrojumu par atsūtītajiem aprēķiniem pedagogu streika prasību izpildei, informēja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.

Kā vēstīts, arodbiedr...

Rogovkā pazudusī meitene - pārmeklēti jau 20 kvadrātkilometri, bet rezultātu nav

Rēzeknes novada Rogovkā pazudušās meitenes meklēšanas darbi turpinās, informēja Valsts policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

Pārmeklētā platība nu jau ir 20 kvadrātkilometri. Ir pārmeklēti astoņi dīķi, no kuriem seklākie ir izsūknēti, bet dziļākos pāmeklēju...

airBaltic ziemā būs 11 jauni maršruti - kādi?

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nākamajā ziemas sezonā, kas sāksies 2023.gada oktobrī, no Baltijas valstīm un Tamperes Somijā veiks lidojumus 11 jaunos maršrutos, informēja "airBaltic" pārstāvji.

Kopumā "airBaltic" piedāvās aptuveni 80 maršrutus visā...



Komentāri