lv
GQZVyFS9fJJxwjPZqPYkiVz0dqv2JJz3ppAdJ3CH
1703124

Pētījums: Latvijā un Eiropā izplatīts veselībai kaitīgo 'mūžīgo ķimikāliju' piesārņojums

Pētījums: Latvijā un Eiropā izplatīts veselībai kaitīgo 'mūžīgo ķimikāliju' piesārņojums
Visā Eiropā, arī Latvijā, ir izplatīts cilvēka veselībai kaitīgs, līdz šim maz apzināts ķīmisko vielu piesārņojums, ko rada ikdienā plaši izmantotas lietas, sākot ar teflona pannām un beidzot ar ugunsdzēsības putām. To atklājis starptautisks žurnālistu pētījums, kurā piedalījās arī Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļa. Žurnālisti pētīja piesārņojumu, ko rada perfluoralkilsavienojumi jeb PFAS.
Vai Latvijā ugunsgrēku dzēšanai izmanto putas ar toksiskām vielām?
Vērienīgā starptautiskā pētījumā "Forever Pollution Project" jeb "Mūžīgā piesārņojuma projekts" žurnālisti pirmo reizi Eiropā kartē piesārņojumu ar kaitīgām ķīmiskām vielām – perfluoralkilsavienojumiem jeb PFAS. Arī Latvijā, visticamāk, piesārņotas lid...
Banka: Aizvien vairāk jauniešu izvēlas ieguldīt finanšu tirgos

Ieguldījumu veikšana, tostarp arī uzņēmumu akcijās un citos vērtspapīros, kļūst arvien populārāka arī gados jaunu cilvēku vidū, informēja "Swedbank" pārstāvji, atsaucoties uz bankas datiem par investoru struktūru un paradumiem.

Jauno investoru skaits ve...

Rīgā ierodas seši NATO karakuģi

Šodien Rīgas pasažieru ostā ierodas daudznacionāla grupa sešu NATO karakuģu sastāvā, kas dibināta šajā dienā pirms 50 gadiem, informēja NATO spēku integrācijas vienība.

Pirms pusgadsimta izveidotās kuģu grupas sākotnējais nosaukums bija Pastāvīgais jūra...



Komentāri