lv
wEwHCDLVKKSPa3NnDowYX3rfBHm2T8YtQH7oLflW
1699099

Vēl četrām personām pasniedz Valsts prezidenta Cildinājuma rakstus

Vēl četrām personām pasniedz Valsts prezidenta Cildinājuma rakstus

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī vēl četrām personām pasniedza savus Cildinājuma rakstus.

Cildinājuma raksti pasniegti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājai Dacei Gardovskai, mecenātei Inārai Teterevai, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda docētājai un koncertmeistarei Ilzei Dzērvei un bijušajam Totalitārisma seku dokumentēšanas centra vadītājam, pētniekam Indulim Zālītem, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Pasniedzot Cildinājuma rakstus, Valsts prezidents norādīja, ka tie tiek piešķirti personībām, kuras sniedz nozīmīgu, augstvērtīgu un paliekošu ieguldījumu dažādās Latvijas valstij būtiskās jomās. Pēc Levita paustā, Cildinājuma raksts atspoguļo visas Latvijas sabiedrības pateicību un atzinīgo novērtējumu.

Gardovskai Cildinājuma raksts piešķirts par darbu pediatrijā mūža garumā un daudzajiem profesionālajiem sasniegumiem medicīnas izglītībā un zinātnē. Teterevai Cildinājuma raksts piešķirts par nesavtīgo un izcilo labdarības darbu un sniegto ieguldījumu izglītībā, zinātnē, kultūrā, sociālajā palīdzībā un dzīvnieku aizsardzībā.

Dzērvei Cildinājuma raksts piešķirts par ilggadējo pedagoģisko darbu jaunās mūziķu paaudzes audzināšanā un par mūža veikumu latviešu klaviermūzikā un kultūrā. Zālītem Cildinājuma raksts piešķirts par paveikto tiesiskas Latvijas nostiprināšanā - par ilggadējo godprātīgo darbu Latvijas okupācijas iestāžu darbības seku dokumentēšanā un pētīšanā.

Ukrainas bērnu bēgļu stāsti uzzīmēti komiksos – izstāde mākslas telpā «Aminori»
Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Grafikas katedras studenti iztaujājuši bērnus un jauniešus, kas, bēgot no kara, nokļuvuši Latvijā. Pieredzētais ceļš, emocijas, noklusētais un pārdzīvotais pārtapis mākslas tēlos – uzzīmēts un aprakstīts komiksos. Izst...
Narkoloģe: Jāpārtrauc alkohola tirdzniecība lielveikalos un internetā

Latvijā ir jāpārtrauc alkohola tirdzniecība lielveikalos un tāpat kā Ziemeļvalstīs alkohols jāpārdod tikai specializētās, tam noteiktās tirdzniecības vietas, šādu viedokli šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē pauda narkoloģe...

Latvijas Banka: Iedzīvotāju finanšu pratība kopš 2015. gada nav uzlabojusies

Iedzīvotāju finanšu pratība kopš 2015.gada nav uzlabojusies, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Finanšu pratības daļas vadītāja Aija Brikše.

Pērn oktobrī veiktajā pētījumā noskaidrots, ka Latvijas iedzīvotāju finanšu prat...



Komentāri