lv
NAQMqUUQNQml5PBaXpmCpSDlAE6gR2KmdLT1vGNA
1698229

Sabilē ražotais sidrs gūst zelta godalgu konkursā Frankfurtē

Sabilē ražotais sidrs gūst zelta godalgu konkursā Frankfurtē

SIA "Sabiles Sidrs" informē, ka šī gada aprīlī apritē laistais jaunais Gardener's bumbieru un ābolu stiprais sidrs ieguvis zelta medaļu CiderWorld'23 konkursā, kas aprīļa beigās norisinājās Frankfurtē.

Godalgotais sidrs gatavots no Latvijas dārzos audzētiem bumbieriem un āboliem, kas sidram piešķir unikālu, medainu garšu. Sidra darītavas komanda lepojas ar atzinību guvušo jauno dzērienu.

"Katrā zemē vislabāk garšo tas kas tajā labi aug un padodas. Bumbieri ir daudz kaprīzāki par āboliem, kas lieliski piemēroti sidra ražošanai, taču abus apvienojot ir izdevies izcils rezultāts, kas, izrādās, ir pat zelta vērts!" - komentē uzņēmuma vadītāja Baiba Circene.

2021.gadā šajā pašā konkursā laurus plūca divi citi Gardener's dzērieni - "Five Seeds" sausais ābolu vīns tika novērtēts ar zelta medaļu, savukārt ābolu un cidoniju saldais sidrs ieguva sudraba medaļu.

Svarīgi atzīmēt, ka CiderWorld konkursā dzērienus degustē profesionāli un pieredzējuši vīnziņi, vērtējot garšas līdzsvaru, raksturu un nianses, dzēriena aromātu, krāsu un skaidrumu. Šie kritēriji nodrošina, ka godalgoti tiek patiesi labākie sidri.

CiderWorld’23 Expo jeb 15. Starptautiskais Frankfurtes Sidra Gadatirgus uzskatāms par vienu no pasaules vadošajiem profesionālajiem tirgiem ābolu vīnu un sidru nozarē. Tā ir viena no svarīgākajām starptautiskajām sidru un periju (bumbieru sidru) prezentācijas, degustāciju un tirdzniecības platformām, kur ik gadu tiekas ražotāji, izplatītāji, someljē, preses pārstāvji un citi ieinteresētie no Vācijas un visas pasaules. Konkursā sidri tika vērtēti 6 dažādās dzērienu kategorijās, bet ekspertu žūrijā piedalījās speciālisti no 7 valstīm, tai skaitā ASV, Norvēģijas, Spānijas, Kanādas.

Par ieguldījumiem kultūrā un zinātnē Levits piešķir Cildinājuma rakstus
10. maijā Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits pasniedza Cildinājuma rakstus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājai Dacei Gardovskai, mecenātei Inārai Teterevai, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda docē...
No «jaunā un talantīgā» līdz izlases pamatvērtībai. Rodrigo Ābols gatavojas hokeja čempionātam
Rodrigo Ābols no jaunā un talantīgā hokejista nu jau ir kļuvis par Latvijas nacionālajā izlasē neatņemamu vērtību – 27 gadu vecumā centra uzbrucējs aizvadījis karjerā līdz šim labāko sezonu un gatavojas kopumā septītajam pasaules čempionātam pieaugušo ...
Muzeju naktī biļetes braucieniem vilcienā maksās pusi cenas

Muzeju naktī, 13.maijā, vilcieniem, kuri no plkst.18.00 līdz pusnaktij atradīsies ceļā, visām vienreizējām elektroniskajām un drukātajām biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide. Tā ir pieejama pavisam 74 vilcienu reisiem. 50% atlaide vienreizējām braukšanas...



Komentāri