lv
7mp7fDf4dUYEdge8A9LAnkF4tp05m3uPyqYm5165
1689064

Eiropas dienā pie Saeimas nama norisināsies diskusija jauniešiem

Eiropas dienā pie Saeimas nama norisināsies diskusija jauniešiem

Eiropas dienā, 9.maijā, pie Saeimas nama norisināsies diskusija jauniešiem "Pieredze, kas izmainīja dzīvi". Šis gads ir pasludināts par Eiropas Prasmju gadu, akcentējot prasmes kā būtisku pilsoniskās aktivitātes virzītājspēku un dzīves sastāvdaļu, informē Saeimas Preses dienests.

Diskusiju atklās Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds.

Diskusijā piedalīsies un ar savu pieredzi dalīsies gleznotājs Mareks Odumiņš, Jaunsardzes pārstāve Elza Strupiša, Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis un mūziķe Katrīna Gupalo.

Tāpat pasākumā aicināti piedalīties Saeimas Prezidija locekļi, Eiropas lietu komisijas un parlamenta deputāti, kā arī 10.Jauniešu Saeimas deputāti un skolēni no Jelgavas novada Kalnciema vidusskolas un Jelgavas novada Teteles pamatskolas.

Pēc diskusijas jaunieši varēs pārbaudīt un paplašināt savas zināšanas par Eiropas Savienību "Eiropas eksāmenā". Tāpat interesentiem Jaunsardzes pavadībā būs iespēja apgūt mezglu siešanas prasmes.

Pasākums norisināsies no pulksten 12.00 līdz 14.00 pie Saeimas nama Jēkaba ielā 11, Rīgā. Pasākumu organizē Saeimas Eiropas lietu komisija.

Zināms, cik NHL spēlētāji palīdzēs Čehijai

Čehijas vīriešu hokeja izlases sastāvā, kas dosies uz pasaules čempionātu Rīgā, iekļauti arī četri Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji.

Čehijas valstsvienībā pasaules čempionātam iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Četri no i...

Sēru vēsts. Mirusi tulkotāja Elga Sakse

Trešdien, 3.maijā, mirusi tulkotāja, Latvijas Literatūras gada balvas šī gada Mūža balvas ieguvēja Elga Sakse, informēja LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktore Eva Eglāja-Kristsone.

Elga Sakse dzimusi 1930.gadā, ieguvusi agronomes izgl...

Vēlas nodrošināt RAKUS finansiālo ilgtspējību

Jaunais Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs turpmākajos gados vēlas nodrošināt slimnīcas finansiālo ilgtspējību un pilnveidot pacientu drošības un aprūpes kvalitāti, pavēstīja slimnīcas pres...



Komentāri