lv
FPLjnySL2sWS1OygcFrmhPrVHSTCZe1O0sMUqSCj
16889

LNB skatāma izstāde - Apbūvētā vide: Alternatīvs ceļvedis pa Japānu

LNB skatāma izstāde - Apbūvētā vide: Alternatīvs ceļvedis pa Japānu

Latvijas Nacionālās bibliotēkā (LNB) no šodienas līdz nākamā gada 18.janvārim būs skatāma ceļojošā izstāde "Apbūvētā vide: Alternatīvs ceļvedis pa Japānu", kuru rīko Japānas vēstniecība Latvijā un LNB, informēja bibliotēkas padomniece starptautiskās sadarbības jautājumos Viktorija Piščikova.

Viņa pavēstīja, ka izstāde ar 80 dažādu ēku, vides labiekārtošanas projektu un inženierbūvju palīdzību iepazīstina ar Japānas vidi, sabiedrību un vēsturi laika posmā no 19.gadsimta beigām līdz mūsdienām. Ģeogrāfiski ar vismaz vienu objektu pārstāvēta katra no 47 Japānas prefektūrām.

Izstādi veidojuši trīs dažādu jomu speciālisti - arhitektūras vēsturnieks Osakas pilsētas universitātes asociētais profesors Šunsuke Kurakata, ainavu dizaina pētnieks Čibas Tehnoloģiju institūta asociētais profesors Satoši Hačima un Tokijas Nacionālā modernās mākslas muzeja kurators Kendžiro Hosaka.

Viņi katrs no sava skatupunkta piedāvā aplūkot arhitektūru kā dialogu starp vēsturisko fonu un vides kontekstu laikā no Japānas industrializācijas un modernizācijas līdz pat mūsdienām, kad pagātnē palikusi straujā ekonomiskā izaugsme un 20.gadsimta astoņdesmito gadu beigu ekonomiskais burbulis.

Izstādē izmantotas fotogrāfijas un video materiāli, savukārt kuratoru veidotie apraksti par katru no 80 aplūkotajiem objektiem apkopoti bukletā.

Zelenskis: Strādājam ar Spāniju, lai Ukrainai nodrošinātu gaisa vairogu

Ukraina strādā kopā ar Spāniju, lai Ukrainai nodrošinātu gaisa vairogu, trešdien pēc sarunām Kijivā ar Spānijas ārlietu ministru Hosē Manuelu Albaresu sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Man bija sarunas ar Spānijas ārlietu ministru. Viņš ...

Krievijas vēstniecība Polijā izpostījusi nomātās ēkas

Krievijas vēstnieciba Polijā, kas vairāk nekā 40 gadus nomāja ēkas Varšavas tuvumā, ir tās pilnībā izpostījusi, ziņoja Polijas telekanāls TVN24, atsaucoties uz Polijas klimata un vides ministra vietnieku Eduardu Sjarku.

Vēstniecība nomāja nekustamo īpaš...

Kā savaldīt iepirkšanās kāri?

Vai jums ir kādreiz gadījies doties uz veikalu pēc maizes, bet atgriezties mājās ar pilnu iepirkuma maisu? Vai varbūt nauda mēdz beigties ātrāk nekā pienāk nākamā alga, bet māja ir pilna ar lietām, ko šķietami nemaz nevajadzēja, lai gan pirkšanas brīdī...



Komentāri