lv
Q3KgXwhjp8Z2yp9Ej5JNb2ijZw8J6KJUqHspLpMp
16886

Kā savaldīt iepirkšanās kāri?

Kā savaldīt iepirkšanās kāri?

Vai jums ir kādreiz gadījies doties uz veikalu pēc maizes, bet atgriezties mājās ar pilnu iepirkuma maisu? Vai varbūt nauda mēdz beigties ātrāk nekā pienāk nākamā alga, bet māja ir pilna ar lietām, ko šķietami nemaz nevajadzēja, lai gan pirkšanas brīdī tās šķita ļoti svarīgas? Ja tā gadās regulāri, tad šī problēma ir jārisina, jo kaitīgi iepirkšanās ieradumi rada daudz lieka stresa, turklāt ieved parādos. Risinājumi var būt dažādi, taču to izdošanās būs atkarīga tikai no jūsu pašu gribasspēka.

Uz veikalu dodieties labā garastāvoklī un paēdis! Ļoti bieži pie neplānotiem tēriņiem ir vainīga tieši emocionālā iepirkšanās – kad esam sliktā omā, tad iepērkoties it kā mēģinām sevi iepriecināt, lai gan rezultātā pēc tam jūtamies vēl sliktāk, jo klāt nāk vainas apziņa par iztērēto naudu. Tas pats ar nogurumu – gribam attaisnot to, ka tik daudz strādājam, ar kādu skaistu vai dārgu pirkumu, bet tas tikai noved pie tā, ka nākas strādāt vēl vairāk, lai iztērēto atpelnītu. Un par ēšanu jau sen ir zināms – ja aiziesim uz veikalu izsalkuši, tad vēders “dos pavēles”, ko paēdušā stāvoklī smadzenes nekad neapstiprinātu.

Savediet kārtībā savas finanses! Tiem cilvēkiem, kuriem patīk tērēt naudu iepērkoties, ir raksturīgi tas, ka viņiem nepatīk skaitīt līdzi iztērēto un kur nu vēl plānot izdevumus. Taču ik pa brīdim vajag skatīties patiesībai acīs – atveriet bankas konta izrakstu un veiciet revīziju, lai saprastu, cik naudas aiziet rēķiniem, cik naudas – pamatvajadzībām un citiem svarīgiem izdevumiem, piemēram, parādu atdošanai vai kredītiem. Ja redzat, ka ir sakrājušies mazie kredīti, tad labākā izvēle būs VIASMS.lv pārkreditācija, kas palīdzēs apvienot visas parādsaistības, tādējādi radot lielāku skaidrību izdevumos un mazāk lieku izdevumu par kredītu pagarināšanu.

Kad regulārie izdevumi ir apzināti, tad redzēsiet, kas paliek pāri spontāniem tēriņiem. Vienkārši iegaumējiet to summu, ko drīkstat atļauties tērēt – neuzlieciet sev nekādus ierobežojumus vai noteikumus, vienkārši atcerieties to skaitli. Nākamreiz, kad būsiet veikalā, jūs gribot negribot par to iedomāsieties, un tas palīdzēs laikus apstāties.

Apmaksāta publikācija

Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlēta bijusī mēra vietniece Sausiņa

Ceturtdien ar 17 balsīm "par" un divām balsīm "pret" par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlēta bijušā mēra, 14. Saeimā ievēlēta deputāta Uģa Mitrevica (NA) vietniece Līga Sausiņa, kura ir partijas "Latvijas Reģionu apvienība" (LRA) biedre.

Iepri...

Demokrātija ir apdraudēta, pirms vidustermiņa vēlēšanām apgalvo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens trešdien savā runā brīdināja, ka valsts demokrātija ir bīstami tuvu sabrukumam, raksta portāls "Politico".
Polija atgūst Krievijas nomātu atpūtas bāzi; ēkas izrādās totāli nolaistas
Polijas varasiestādes pārņēmušas savā kontrolē Krievijas vēstniecības nomātu atpūtas bāzi Skubjankā netālu no Varšavas, raksta avīze "Gazeta Wyborcza".


Komentāri