lv
rRfg7OytYpFHUjouu4ShHgLAo8lswyYfYNzuyzTF
1687763

Likteņdārzā novietos Dziesmu svētku cildinājuma akmeni

Likteņdārzā novietos Dziesmu svētku cildinājuma akmeni

Sestdien, 13.maijā, plkst.19 Likteņdārzā notiks Dziesmu svētku cildinājuma akmens svinīga atklāšana, informēja organizatoru pārstāve Gunta Šmidre.

Dziesmu svētku cildinājuma akmens pēc arhitekta Andra Kronberga idejas uzstādīts Likteņdārza ziedu pļavas augstākajā pacēlumā. Tas ir 37 tonnas smags dižakmens.

Dziesmu svētku cildinājuma akmens anotācijas autori ir Reinis un Krista Dzudzilo, tekstu autori - pirmais Latvijas tautas frontes priekšsēdētājs, politiķis un žurnālists Dainis Īvāns un nodibinājuma "Kokneses fonds" padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete.

Akmens atklāšanas koncertā piedalīsies Latvijas jauktie kori no Aizkraukles, Jēkabpils, Madonas, Ogres novadiem un Rīgas, svētku virsdiriģenti Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Guntis Kumačevs, Māris Sirmais, Ārijs Šķepasts, Romāns Vanags, tradicionālās dziedāšanas grupa "Saucējas", Līvānu folkloras kopas "Ceiruleits" solistes, ansamblis "Stiprās sievas", Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestris un citi.

Kāpēc ielas Rīgā tīra vien vairākas dienas pēc auto stāvēšanas ierobežojumu noteikšanas
Pavasarī ielu un kanalizācijas rensteļu atbrīvošana no ziemā uzkrātajām smiltīm un drazām ir liels un nepieciešams darbs. Taču – vai tas Rīgā tiek organizēts loģiski un pareizi – ar šādu jautājumu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "4. studija" ...
Mūžībā devusies tulkotāja Elga Sakse
3. maijā mūžībā devusies tulkotāja, Latvijas Literatūras gada balvas šīgada Mūža balvas ieguvēja Elga Sakse, informēja Latvijas Universitātes (LU) Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktore Eva Eglāja-Kristsone.
Šausmas Teksasā - mašīna ietriecas pieturā un nogalina vismaz 8 cilvēkus

ASV Teksasas štatā svētdien vīrietis ar automašīnu iebraucis cilvēkos, kas gaidīja autobusa pieturā pie migrantu palīdzības centra, nogalinot vismaz astoņus cilvēkus un desmit ievainojot, paziņojusi policija.

Pieturā gaidīja aptuveni 25 cilvēki.

Policij...



Komentāri