lv
dfaCPehRkoqk2kKmh9DyWdbRm2jR9PuZXzAziUa6
1666891

Ukrainas vēstnieks: Latvija Ukrainai ir sniegusi ievērojamu palīdzību

Ukrainas vēstnieks: Latvija Ukrainai ir sniegusi ievērojamu palīdzību

Latvija Ukrainai ir sniegusi ievērojamu militāro un humāno palīdzību, uzsvēra Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, kurš šodien Rīgā uz fronti pavadīja humāno konvoju.

Kucevols norādīja, ka, stājoties vēstnieka amatā, viņam ir trīs galvenās darba prioritātes - rūpēties par to, lai Latvijas politiskais un militārais atbalsts Ukrainai turpinātos, strādāt pie tā, lai Ukraina pievienotos Eiropas Savienībai un NATO, kā arī sekmēt tirdzniecību un ekonomisko sadarbību.

Runājot par jūlijā gaidāmo NATO samitu Viļņā, kurā, iespējams, klātienē piedalīsies arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, Kucevols uzsvēra, ka Ukraina gaida labus rezultātus.

"Ukrainas armija pilnībā atbilst NATO standartiem. Mēs esam parādījuši, ka spējam veiksmīgi un ātri apgūt Rietumvalstu militārās tehnikas lietošanu," sacīja Ukrainas vēstnieks.

Savukārt taujāts, kāda palīdzība Ukrainai ir nepieciešama, Kucevols vērsa uzmanību, ka Latvija Ukrainai ir nodrošinājusi lielu militāro palīdzību attiecībā pret iekšzemes kopproduktu. Patlaban norit darbs, lai atbalstu turpinātos.

"Mēs esam pateicīgi katram Latvijas iedzīvotājam par sniegto palīdzību un vēstulēm, kas nonāk pie Ukrainas karavīriem. Reizēm palīdzēt vairāk var ne nauda, bet gan labi vārdi," sacīja Kucevols.

LETA jau rakstīja, ka Valsts prezidents Egils Levits otrdien, 2.maijā, Rīgas pilī akreditēja Ukrainas vēstnieku Latvijā.

Zelenskis pagājušajā gadā iecēla jaunu vēstnieku Latvijā. Kucevols iepriekš ieņēma Ukrainas Ministru kabineta valsts sekretāra vietnieka amatu.

Kucevols amatā nomaina līdzšinējo Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko, kuru 2019.gadā akreditēja bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

PČ ielu vingrošanā nedrīkstēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji

Šī gada Pasaules čempionātā ielu vingrošanā organizēšanai Latvijā nedrīkstēs piedalīties sportisti vai sporta darbinieki no Krievijas un Baltkrievijas, neatkarīgi no Starptautiskās Ielu vingrošanas sporta federācijas noteikumiem un lēmumiem.

Ar šādu nos...

Valmierā būs apskatāma izstāde Zinātne Latvijai 2023

Valmieras Integrētajā bibliotēkā no 8.maija līdz 20.maijam būs apskatāma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veidotā izstāde "Zinātne Latvijai 2023", kas iepazīstina ar 12 Latvijas un diasporas jaunajiem zinātniekiem, informēja ministrijā.

Izstādes...

Pasaules preses brīvības indeksā Latvija pakāpusies uz 16.vietu

Starptautiskās žurnālistu tiesību organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) trešdien izplatītajā ikgadējā Pasaules preses brīvības indeksā Latvija ierindojusies 16.vietā, salīdzinot ar 22.vietu pagājušajā gadā.

Tikmēr Lietuva un Igaunija atrodas atti...



Komentāri